Ξεκινά η καταπολέμηση των κουνουπιών

Ξεκινά η καταπολέμηση των κουνουπιών

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και με περισσότερα τεχνολογικά εργαλεία στη διάθεσή της ξεκινά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών.

Η αρχή γίνεται σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου, δέκα μέρες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι. Σε πρώτη φάση ξεκινά το έργο της επίγειας καταπολέμησης και γύρω στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν και οι ψεκασμοί από αέρος.

Tο έργο εκτείνεται σε μεγάλη έκταση, περιλαμβάνει περίπου 160.000 στρέμματα υγροτοπικών συστημάτων, 420.000 στρέμματα αγροτικού συστήματος, 7.100 χιλιόμετρα καναλιών και ρεμάτων, 20.000 στρέμματα πλημμυρισμένες εκτάσεις, 2.900 διάσπαρτες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών περιορισμένης έκτασης, 40.000 φρεάτια όμβριων και περισσότερους από 40.000 βόθρους.

Ένα πολύτιμο, επιπλέον εργαλείο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, είναι η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του έργου, η οποία συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες, άμεσα και ιδιαιτέρως «φιλικά» για τους χρήστες της. Αρχικά απευθύνεται στους φορείς ελέγχου του προγράμματος, όπως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας καθώς και αξιολόγησης, όπως η επιστημονική επιτροπή του προγράμματος και στην πορεία, όσο θα εξελίσσεται το εγχείρημα, ενημέρωση μπορούν να αντλούν και οι πολίτες μέσω της πρόβλεψης σχετικά με τον πληθυσμό και την όχληση των κουνουπιών για κάθε οικισμό της Περιφέρειας.

Αφήστε μια απάντηση