Ξεκίνησε η χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου στο Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησε η χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου στο Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μάσκες ακόμη κι από την ηλικία των 6 ετών επέστρεψαν στα θρανία οι Γάλλοι μαθητές χωρίς ωστόσο να υπάρξει καθυστέρηση στο άνοιγμα των σχολείων, παρά το γεγονός ότι η χώρα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κρούσματα.
Χθες στη Γαλλία καταγράφηκαν σχεδόν 60.000 νέες μολύνσεις, πολύ λιγότερα από τον πραγματικό αριθμό, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να θέσουν σε καθεστώς τηλεργασίας όσους περισσότερους υπαλλήλους μπορούν ενώ από τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το εμβολιαστικό πάσο, το μόνο με το οποίο θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους οι Γάλλοι άνω των 12 ετών.

Ισραήλ

Στο Ισραήλ ξεκίνησε η χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου στους πολίτες άνω των 60 ετών, τους ανοσνοκατασταλμένους και τους υγειονομικούς. Μέσα σε 12 ώρες κλείστηκαν περισσότερα από 20.000 ραντεβού.

Το τελευταίο 24ωρο στο Ισραήλ καταγράφηκαν πάνω από 4.000 κρούσματα. Η αύξηση μέσα σε μια εβδομάδα φτάνει το 220% ενώ οι ουρές μπροστά στα διαγνωστικά κέντρα είναι χιλιομετρικές.

Βρετανία
Κανένα νέο μέτρο δεν προτίθεται να λάβει η βρετανική κυβέρνηση παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, που χθες πλησίασαν τις 140.000.

Οι ειδικοί ανησυχούν για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, με το 5% των υγειονομικών να νοσούν με κορωνοϊό ενώ η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει με μάσκες για τους μαθητές σε γυμνάσια και λύκεια.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση