Ξεκάθαρος Μητσοτάκης στο MEGA: ” Δεν θα κάνω lockdown για την μειοψηφία των ανεμβολίαστων” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκάθαρος Μητσοτάκης στο MEGA: ” Δεν θα κάνω lockdown για την μειοψηφία των ανεμβολίαστων” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αποκλειστική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του MEGA και τους Γιάννη Πρετεντέρη και Ράνια Τζίμα διαβεβαίωσε ότι «δεν θα πάμε σε lockdown, καθώς είναι άδικο να επιβάλλουμε συνολικούς περιορισμούς στην πλειοψηφία» που έχει εμβολιαστεί.

Ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα επιβληθεί lockdown εκτιμώντας πως «η πανδημία δεν έχει ξεφύγει» και πως το 4ο κύμα αφορά τους ανεμβολίαστους.

«Τρεις στους τέσσερις έχουν εμβολιαστεί και είναι άδικο να επιβάλλουμε συνολικούς περιορισμούς στην πλειοψηφία για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που αφορά την μειοψηφία αφού υπάρχουν τα εμβόλια ενώ επιφέρει και μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό κόστος» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε εάν θα ισχύει η δέσμευση στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις επιστημόνων ότι τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τις 10.000, ανέφερε πως πολλές φορές έχουν πέσει έξω οι προβλέψεις και πως όπως όλα τα κύματα και αυτό θα έχει την κορύφωσή του σημειώνοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι η θετικότητα και η πίεση στο σύστημα υγείας και όχι ο αριθμός των κρουσμάτων όταν γίνονται μαζικοί έλεγχοι και τεστ.

Απηύθυνε δύο φορές έκκληση να πάνε όλες οι ηλικίες και κυρίως οι άνω των 60 για την αναμνηστική δόση σημειώνοντας ότι το τείχος ανοσίας παρουσιάζει ρωγμές ειδικά στους ηλικιωμένους.

Δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να ανακαλείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά το εξάμηνο , όπως πρότεινε ο κ. Ν. Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή λέγοντα «θα το δούμε» αλλά άφησε σαφείς αιχμές για τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι με ορισμένους από την αντιπολίτευση μπορείς να συζητήσεις για την ουσία.

Υπογράμμισε πως «δεν έχει χαθεί η μάχη για την 1η δόση» καθώς κάθε μέρα εμβολιάζονται 6-7-8.000 πολίτες αφού πείθονται.

Τόνισε πως η κυβέρνηση «δεν έχει ρίξει λευκή πετσέτα» και γι’ αυτό ανακοινώθηκε ένα συνεκτικό πλαίσιο που αφορά την τρίτη δόση, την καμπάνια εμβολιασμού, την ενίσχυση του ΕΣΥ, και τα αυξημένα τεστ στους ανεμβολίαστους.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιμείνει η κυβέρνηση στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσιών υπαλλήλων, όπως οι αστυνομικοί, καθώς διαπιστώθηκε ότι η υποχρεωτικότητα εξάντλησε τα όρια της ενώ όπως αναγνώρισε αναφύονται θέματα πως θα καλυφθούν τα κενά.

«Χτυπάμε σε ένα τείχος αντίδρασης στους ανεμβολίαστους καθώς όσο μεγαλύτερη είναι η υποχρεωτικότητα τόσο μεγαλύτερη είναι αντίδραση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ότι υπάρχουν πιθανότητες από τους ανεμβολίαστους να πάνε οι μισοί και να εμβολιαστούν, αν και όπως είπε είναι δύσκολο.

Αναγνώρισε ότι το ΕΣΥ αντιμετωπίζει δύσκολες συνθήκες , ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα και υπογράμμισε πως οι εντατικές είναι γεμάτες από ανεμβολίαστους στέλνοντας μήνυμα πως αν το σύστημα δεν πιέζεται τότε υπάρχουν άλλες δυνατότητες.

«Η Πολιτεία εξαντλεί τα όρια πειθούς» είπε ο πρωθυπουργός ενώ απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού στην εκκλησία και είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους.

«Εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου θα το συζητούσαμε, οι εκκλησίες είναι ανοικτοί χώροι λατρείας» είπε ο πρωθυπουργός επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι «με πέρασε γενεές 14» έφερε αυτήν πρόταση για ψηφοθηρικούς και κομματικούς λόγους. Θύμισε πως με σύγκρουση με την εκκλησία έκλεισε η κυβέρνηση τους ναούς το Πάσχα ενώ πρόσθεσε πως στους ναούς δεν υπάρχει κάποιος να ελέγχει την είσοδο όπως στα καταστήματα. Τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν μικτοί χώροι για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους όπως τα σούπερ – μάρκετ.

Αφήστε μια απάντηση