Να ετοιμάζεται για… λίστες με τους ανεμβολίαστους και ο Δήμος Θερμαϊκού- Παράδειγμα από την Πελοπόννησο

Να ετοιμάζεται για… λίστες με τους ανεμβολίαστους και ο Δήμος Θερμαϊκού- Παράδειγμα από την Πελοπόννησο

Πράξη πριν την ανακοινώσει έκανε τη θεωρία «το μπαλάκι στους δήμους για τους εμβολιασμούς», η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ζητήσει τη βοήθεια των Δήμων, προκειμένου να εντατικοποιηθεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Βάση αυτού του… φιλόδοξου προγράμματος, λοιπόν, θα υπάρξουν λίστες ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Με βάση αυτές τις λίστες θα αναζητούνται τα άτομα τα οποία, εφόσον το επιθυμούν, θα ειδοποιούνται για να κάνουν το εμβόλιο.

Είναι χαρακτηριστική η επιστολή της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, η οποία ζητούσε ήδη από τους Δήμους της περιοχής να στείλουν τις σχετικές λίστες και, μάλιστα, σε ένα 48ωρο για να προχωρήσει σε «καταδρομικό εμβολιασμό»!!!!

Συγκεκριμένα στις 28 Ιουνίου με επιστολή της προς τους δημάρχους ανέφερε τα εξής:

“Αξιότιμοι κ. Δήμαρχοι

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Υγείας για την εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν και δεν έχουν καταφέρει να εμβολιαστούν ακόμα και με ανώτερο στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού υπάρχει σχεδιασμός σε εξέλιξη για καταδρομικό εμβολιασμό συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών και αριθμού ατόμων με το εμβόλιο PFIZER.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μας ενημερώστε για την ύπαρξη περιοχών καθώς και τον αριθμό των ανεμβολίαστων ατόμων στο Δήμο ευθύνης σας, που επιθυμούν να εμβολιαστούν και δε μπόρεσαν (πχ. μεγάλη απόσταση του εμβολιαστικού από τόπο κατοικίας, είδος εμβολίου κλπ) με το ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER σε συγκεκριμένη ημέρα η ημέρες που θα καθοριστούν στη συνέχεια.

Οι απαντήσεις σας να αποσταλούν στα e mail: Γρ. Διοίκησης 6ype@dypede.gr και Προϊστάμενο Δ/νσης Προγραμματισμού v.dimopoulos@dypede.gr το αργότερο έως ήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 30.6.21 (σ.σ. ημέρα που έγιναν οι ανακοινώσεις Κικίλια)”.

Αφήστε μια απάντηση