Νέα Πορεία: “2 χρόνια διοίκηση Τσαμασλή: 2 χρόνια “διασωληνωμένος” στην απραξία ο Δήμος Θερμαϊκού”

Νέα Πορεία: “2 χρόνια διοίκηση Τσαμασλή: 2 χρόνια “διασωληνωμένος” στην απραξία ο Δήμος Θερμαϊκού”

Εφ΄ όλης της ύλης κριτική για τη συμπλήρωση δύο χρόνων στη διοίκηση του Δήμου από τον Γιώργο Τσαμασλή, κάνει με ανακοίνωση που εξέδωσε η “Νέα Πορεία” του Γιαννη Μαυρομάτη.

Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση της παράταξης:

“Οδύνη και θυμό αισθάνεται ο κάθε πολίτης όταν βλέπει την διοίκηση του τόπου του επι 2 συνεχή χρόνια να βρίσκεται καθηλωμένη σε πλήρη απραξία.
Ιδιαίτερα στενάχωρο όμως να βλέπεις τα έργα που πάλεψες να κερδίσεις, να χάνονται, εξαιτίας αδιαφορίας, αδυναμίας και ανικανότητας της σημερινής διοίκησης.

Δύο χρόνια χαμένα για την περιοχή μας, χρόνια “πέτρινα” από όλες τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής , χρόνια συνεχών εξαγγελιών που απεδείχθησαν επιταγές δίχως αντίκρισμα.

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

1. Χάθηκε η ευκαιρία για μια σειρά παρεμβάσεων, μια αναγκαιότητα που προέκυψε λόγω θεομηνίας 6/7-9-2016, με πλέον τρανταχτό παράδειγμα την αντιστήριξη των πρανών στη Ν.Μηχανιώνα και την Επανομή συνολικού προϋπολογισμού 8.500.000 €.

2. Κινδυνεύει άμεσα το αποχετευτικό του Μεσημερίου (προϋπολογισμού 6.000.000 €)

3. Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (ΔΙΑΣ), στη Ν. Μηχανιώνα, προϋπολογισμού 2.500.000 € βρίσκεται προ των πυλών της οριστικής απένταξης λόγω της προκλητικής αδιαφορίας της Διοίκησης.

4. «Πάγωσε» η ανάπλαση της παραλίας της Αγίας Τριάδας (έργο προϋπολογισμού 2.500.000 €)

5. «Παγωμένο» και το OPEN MALL. Ένα έργο προϋπολογισμού 1.750.000 €

6. Χάθηκε η ευκαιρία αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου της Μηχανιώνας (ύψους 1.100.000 €)

7. Μη ολοκληρωμένες και οι ασφαλτοστρώσεις στη Ν. Μηχανιώνα (ύψους 1.000.000 €)

Και ακόμη: Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για τα έργα στα Πάλιουρα (ύψους 450.000 €), για την βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας της Μηχανιώνας (έργο ύψους 600.000 €), ενώ στάσιμο παραμένει το έργο της αντικατάστασης του δικτύου της ύδρευσης της Αγίας Τριάδας/Ν.Επιβατών, ένα έργο πνοής προϋπολογισμού 1.500.000 €.

Μιλάμε για έργα συνολικού ύψους 26.000.000 € τα οποία ο κ. Τσαμασλής με τη στάση και τη συμπεριφορά του, αποφάσισε να… «πετάξει στον κουβά».

ΓΙΑΤΙ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ;

Επί της ουσίας, λοιπόν, τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει στον Δήμο Θερμαϊκού αυτό το χρονικό διάστημα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσαμασλή, αδιαφορώντας από το πιο μικρό εως το πιο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους δημότες αυτού του τόπου.

ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ, την απομάκρυνση των Ρομά από την περιοχή Τσαϊρια. Μάλιστα, έλεγε, πως θα εγκατασταθεί εκεί και δεν θα φύγει μέχρι να αποχωρήσει και ο τελευταίος Ρομά.

ΣΗΜΕΡΑ, οι Ρομά παραμένουν κανονικότατα στα Τσαϊρια, συνεχίζοντας τις καύσεις, μολύνοντας το περιβάλλον και ταλαιπωρώντας τους συνδημότες μας στην Περαία. Και φυσικά ο κ. Τσαμασλής όχι δεν εγκαταστάθηκε, αλλά ούτε πλησιάζει στο σημείο…

ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ, την άμεση μείωση των δημοτικών τελών στο 24%, ώστε να ανακουφιστούν οι δημότες.

ΠΑΡΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ και τη σύσσωμη στάση της αντιπολίτευσης (όλων των παρατάξεων) για εφαρμογή αυτής της μείωσης, η εξαγγελία έμεινε στα λόγια…

ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ, την άμεση ανάπλαση του δρόμου από την είσοδο της Περαίας μέχρι τη Ν. Μηχανιώνα, ώστε να πάψει αυτός ο δρόμος να είναι επικίνδυνος για οχήματα και πεζούς. Τι κατάφερε; Απλά, να ακυρώσει την Προγραμματική σύμβαση που είχαμε υπογράψει με την Π.Κ.Μ για την διαπλάτυνση και την κατασκευή πεζοδρομίων από Περαία-Αγ.Τριάδα για την ασφάλεια οχημάτων και πεζών πηγαίνοντας στη λογική των τριών κόμβων.

Δεσμεύτηκε για την άμεση σύνδεση με την ΕΥΑΘ και αντί αυτού για να αντιμετωπίσει την λειψυδρία συνδέει με το υδρευτικό δίκτυο αρδευτικές και όχι μόνο γεωτρήσεις.

Οδηγεί στην χρεοκοπία τα οικονομικά του Δήμου κάνοντας δεκτούς διαγωνισμούς άνω των 10.000.000€ στα απορρίμματα και ογκώδη υπογράφοντας δύο συμβάσεις 7,5 και 2,5 εκατομμυρίων ευρώ έκαστη με συμμετοχή ΕΝΟΣ ανάδοχου και 1% έκπτωση,

Όποιος θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο λύθηκε το πρόβλημα των σκουπιδιών στον Δήμο Θερμαϊκού δεν κοιτάζει πίσω από την κουρτίνα.

Αγαπητοί συνδημότες, εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια τραγωδία που πρέπει άμεσα να σταματήσει.
Δεν αξίζουν στους δημότες τέτοιες συμπεριφορές.

Η αντιστροφή ξεκίνησε…”

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση