“Νέα Πορεία” : “Για γέλια ή για κλάματα; Οικειοποιούνται έργα με φωτογραφίες”

“Νέα Πορεία” : “Για γέλια ή για κλάματα; Οικειοποιούνται έργα με φωτογραφίες”

Εργα γίνονται αυτή την περίοδο στο ρέμα της Κερασιάς, τα οποία η διοικούσα παράταξη προβάλλει πάρα πολύ. Εργα όμως, τα οποία προέρχονται από την περίοδο της Θεομηνίας που έπληξε τον Δήμο Θερμαϊκού, το 2016. Η “Νέα Πορεία”, του Γιάννη Μαυρομάτη, υπενθυμίζει τα γεγονότα και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Είναι, πράγματι, για να γελάει κανείς με όσα κάνει η διοίκηση του Δήμου μας, στην προσπάθειά της να δείξει έργο. Και επειδή σε αυτά τα δύο και πλέον χρόνια δεν κατάφερε να υλοποιήσει καμία από τις υποσχέσεις της, «οικειοποιείται» έργα της δικής μας παράταξης, ώστε να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποσπάσει κανένα like, μέσω των φωτογραφιών που τραβούν και ανεβάζουν σε κάθε ευκαιρία οι παρατρεχάμενοι της διοίκησης…
Όπως έκαναν, άλλωστε, στην περίπτωση του 9ου Νηπιαγωγείου της Περαίας, συνεχίζοντας την ίδια απαράδεκτη τακτική και στην περίπτωση του ρέματος Ν. Κερασιάς – Ν. Μηχανιώνας, το οποίο προσπάθησαν να «πλασάρουν» (και αυτό) ως δικό τους δημιούργημα. Και εδώ, πια, δεν είναι για να γελάς, αλλά για να κλαις με το θράσος και την αγνωμοσύνη τους.

Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, στους όψιμους κατασκευαστές των έργων με τις μπουλντόζες και τις φωτογραφικές μηχανές (λίγο πιο δίπλα) πως το ρέμα Ν. Κερασιάς – Ν. Μηχανιώνας είχε ενταχθεί στο Τεχνικό Δελτίο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 6ης ΕΩΣ 8ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ” με ειδική αναφορά: Υποέργο 5: «Αποκατάσταση βλαβών σε παράκτια έργα του Δήμου Θερμαϊκού» προϋπολογισμού 1,100,0000,00 €. Όπως ακριβώς αναφέρεται στο 35ο θέμα στην Ημερήσια διάταξη της οικονομικής επιτροπής της ΠΚΜ στις 17/11/2017. (Δες έγγραφό)

Είναι, δηλαδή, ένα έργο προ πενταετίας, απόρροια της δραματικής εκείνης καιρικής θεομηνίας που έζησε ο τόπος μας.

Οι κάτοικοι της Ν. Μηχανιώνας και της Ν. Κερασιάς γνωρίζουν πάρα πολύ καλά από πότε χρονολογείται η συγκεκριμένη υπόθεση, διότι την έζησαν στο πετσί τους με τον πλέον δραματικό τρόπο. Επομένως, δεν μπορεί να τους ξεγελάσει κανείς. Και αυτό φαίνεται με τα σχόλιά τους, κάτω από τις παντός είδους φωτογραφίες που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο.

Εάν δεν θέλουν να πουν ένα «ευχαριστώ», τουλάχιστον μία «συγγνώμη» είναι απαραίτητη, για όσα επικοινωνιακά ατοπήματα κάνουν, διότι αυτό προστάζει ο πολιτικός πολιτισμός.

Εκτός κι αν θεωρούν πως και η Ακρόπολη είναι δικό τους δημιούργημα, οπότε περιμένουμε νέα φωτό με τον κ. Τσαμασλή σκαρφαλωμένο στον Ιερό Βράχο…”

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Αφήστε μια απάντηση