Μόνο με αρνητικό τεστ στην Ιχθυόσκαλα

Μόνο με αρνητικό τεστ στην Ιχθυόσκαλα
Ιχθυόσκαλα 2

Μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ-covid, στην πύλη, μπορεί να εισέρχεται κάποιος στην Ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας. Η συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες και μπροστά στον κίνδυνο ο ιός να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, η διοίκηση της Ιχθυόσκαλας αποφάσισε να προβεί σε αυτό το μέτρο, προκειμένου να περιορίσει το φαινόμενο.
Είχε προηγηθεί επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ (την περασμένη Παρασκευή), οπότε και διαπιστώθηκαν αρκετά κρούσματα. Πρώτο βασικό μέτρο που τέθηκε σε ισχύ, είναι η τήρηση καραντίνας από τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, όπως και να υποβληθούν οι οικογένειές τους σε εργαστηριακό έλεγχο. Ακολούθησε η επιβολή του μέτρου της επίδειξης του τεστ-covid κατά την είσοδο από τους επισκέπτες-εμπόρους.
Προς το παρών, παρ΄ ότι υπήρξε σοβαρή σκέψη, δεν προχώρησε η λύση του κλεισίματος της Ιχθυόσκαλας για 10 ημέρες. Οι συναρμόδιοι φορείς, έκριναν πως η ζημιά θα ήταν μεγάλη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κι έτσι προτιμήθηκε η λύση των αρνητικών τεστ-covid.
Στη Μηχανιώνα, η ανησυχία είναι αρκετά μεγάλη, δεδομένου του γεγονότος πως ένας σημαντικός αριθμός κατοίκων, εργάζεται εκεί και επομένως έχει έρθει σε άμεση επαφή με φορείς.
Εντύπωση προκαλεί η παντελής έλλειψη ενημέρωσης από τον Δήμο Θερμαϊκού γι αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Αν εξαιρέσει κανείς μια γενικόλογη ανάρτηση, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, του αντιδημάρχου, Ιωσήφ Μισαλέμη, στις 12 Φεβρουαρίου(!), σήμερα έχουμε 18 και δεν υπάρχει τίποτ΄ άλλο. Μήπως η Ιχθυόσκαλα δεν ανήκει στον Δήμο; Μήπως δεν πρόκειται για ένα θέμα που οι πολίτες αυτού του τόπου πρέπει να έχουν συνεχής ροή ενημέρωσης, διότι αφορά το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία;
Υπάρχει άραγε σημαντικότερο θέμα αυτές τις ημέρες από τον κορωνοϊό; Με τι ασχολούνται; Ο κόσμος περιμένει να ενημερωθεί…

Αφήστε μια απάντηση