Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΥΑΘ

Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΥΑΘ

Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΥΑΘ υπεγράφη σήμερα στο δημαρχείο Θερμαϊκού με στόχο την βελτίωση της κακής ποιότητας του νερού που υπάρχει στον Δήμο μας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. κ. Άνθιμος Αμανατίδης, δήλωσε: “Η εταιρεία μας υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα την περίοδο 2020 – 2026 για την ενίσχυση των υποδομών της, με απώτερο στόχο να εξασφαλίσουμε μια μητροπολιτική Θεσσαλονίκη πιο βιώσιμη και πιο ανθεκτική απέναντι στην κλιματική κρίση.

Μέρος αυτής της στόχευσης είναι και η προμήθεια με ασφαλές, υγιεινό νερό των περιοχών που δεν διαθέτουν καλής ποιότητας ύδατα, όπως ο Δήμος Θερμαϊκού. Το έργο-αιχμή του επενδυτικού μας προγράμματος, η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, θα μας δώσει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα να επεκτείνουμε την περιοχή ευθύνης μας. Με τη σημερινή συμφωνία βάζουμε τις βάσεις για την εξέλιξη αυτήν στον Δήμο Θερμαϊκού”.

Το ερώτημα είναι πότε θα υλοποιηθεί αυτό το πρότζεκτ και πότε οι κάτοικοι του Θερμαϊκού θα έχουν καθαρό και υγιές νερό στα ποτήρια τους…

Αφήστε μια απάντηση