Μητσοτάκης προς ανεμβολίαστους 60αρηδες: “Κάντε το βήμα”

Μητσοτάκης προς ανεμβολίαστους 60αρηδες: “Κάντε το βήμα”
ӵ휭� �𱯝䱯�򠍝Რħ쯪񡴟Რʵ񩜪ﵠ̧�ܪ砬場鯩꧴骼 ӵ좯�粠�粠Х񩶥񥩾�뫜䡲 (ōЅ), �С񡳪嵞 18 ̡񴟯�16. (EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Ενα τελευταίο μήνυμα, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τον εμβολιασμό τους, χωρίς πρόστιμο, έστειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Το 90%, εννέα στους δέκα πολίτες άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Τους λίγους συμπολίτες μας άνω των 60 οι οποίοι ακόμα παραμένουν ανεμβολίαστοι, τους ενθαρρύνω και σήμερα: κάντε το βήμα. Δεν είναι το ζήτημα του προστίμου, ναι το πρόστιμο θα επιβληθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Προστατεύστε τη ζωή σας, τη ζωή αυτών που αγαπάτε και καταλάβετε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σώζει ζωές», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Θέλω να τονίσω ότι από τη στιγμή που επιβάλαμε το μέτρο της υποχρεωτικότητας σχεδόν οι μισοί από αυτούς οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί έκαναν την επιλογή να εμβολιαστούν. Άρα το μέτρο αυτό είχε επιτυχία. Και θέλουμε, προφανώς, στις ευαίσθητες κατηγορίες άνω των 60 να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά εμβολιασμού», κατέληξε.

Σημειώνεται η καταληκτική ημερομηνία για την ηλικιακή ομάδα 60+ είναι η 16η Ιανουαρίου (αύριο δηλαδή) και από εκεί και μετά θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα σε όποιον εξακολουθεί να παραμένει ανεμβολίαστος.

Αφήστε μια απάντηση