Με τα μαγιό οι εφοριακοί για ελέγχους σε μπιτς μπαρ και ταβέρνες

Με τα μαγιό οι εφοριακοί για ελέγχους σε μπιτς μπαρ και ταβέρνες

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή εγκρίθηκε το κονδύλι για την υπερωριακή εργασία, αλλά και την εργασία απογεύματα, βράδια, Σαββατοκύριακα και αργίες, ώστε να ελέγχουν σε 24ωρη βάση και 7 ημέρες την εβδομάδα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές με αυξημένη κίνηση.

Παράλληλα εντός των ημερών, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η άλλη απόφαση του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, για τις αποσπάσεις εφοριακών υπαλλήλων στα νησιά και σε τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας.

Μάλιστα οι οδηγίες που δίδονται και φέτος στους εφοριακούς είναι να κυκλοφορούν ως απλοί τουρίστες, με μαγιό, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τους καταστηματάρχες και να παρακολουθούν διακριτικά αν εκδίδονται αποδείξεις τόσο στους ίδιους όσο και στα άλλους θαμώνες.

Για φέτος έχει προγραμματιστεί η διενέργεια 46.720 μερικών επιτόπιων ελέγχων από τις ΔΟΥ και τις Υπηρεσίες Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ).

Ανάλογα με τη βαρύτητα των παραβάσεων που διαπιστώνονται, επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και «λουκέτα» από 48 ώρες έως ένα μήνα. Με λουκέτο αλλά και ποινικές κυρώσεις τιμωρούνται και όσοι βιαιοπραγούν σε βάρος των εφοριακών ελεγκτών.

Προσοχή, λοιπόν…

Αφήστε μια απάντηση