Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για το ’21 από την Περιφέρεια

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για το ’21 από την Περιφέρεια

Με λαμπρότητα και επισημότητα, αλλά και με τήρηση όλων των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Διακόσια χρόνια ελεύθερη Ελλάδα, διακόσια χρόνια αδούλωτη πατρίδα. Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον Ελληνισμό, μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμούμε και θα τιμούμε πάντα τη μνήμη των προγόνων μας. Αλλά ταυτόχρονα ας κρατήσουμε όλοι τα στοιχεία που μας οδήγησαν τότε στο μεγάλο θαύμα της Ελληνικής Επανάστασης. Η ενότητα, η ομοψυχία, η αποφασιστικότητα, η προσήλωση στον κοινό στόχο, αλλά και η αυτοπεποίθηση ήταν τα χαρακτηριστικά που ένωσαν τότε τους Έλληνες για να πραγματοποιήσουν αυτό το μεγάλο θαύμα. Εμείς, οι νέοι Έλληνες κρατάμε τα στοιχεία αυτά και ατενίζουμε το μέλλον πια με αισιοδοξία. Όλοι μαζί ενωμένοι και με αυτοπεποίθηση διαμορφώνουμε την Ελλάδα του αύριο, την ισχυρή Ελλάδα του 2030. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες».

Αφήστε μια απάντηση