Με άϋλη κάρτα το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”-Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δίνει τις λεπτομέρειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Με άϋλη κάρτα το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”-Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δίνει τις λεπτομέρειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την τουριστική κίνηση φέτος, με τη χώρα μας να παραμένει ψηλά στην προτίμηση εκατομμυρίων τουριστών από όλο τον κόσμο, ως ένας από τους πλέον ελκυστικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για την υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

«Το προηγούμενο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” είχε απορροφητικότητα στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για το καινούργιο πρόγραμμα, θέλαμε να είναι πιο ευέλικτο και λιγότερο γραφειοκρατικό. Οι πολίτες θα προμηθεύονται μια άυλη κάρτα στα πρότυπα του Freedom Pass. Δαπανάμε φέτος 30 εκατ. ευρώ, για 200.000 δικαιούχους. Οι κάρτες θα αντιστοιχούν σε 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο», εξήγησε η κ. Ζαχαράκη.

«Η πλατφόρμα θέλουμε να είναι έτοιμη γύρω στις 20 – 25 Ιουνίου, και στόχος είναι από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η άυλη κάρτα. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο», πρόσθεσε.

«Φέτος συνεχίζουμε και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, που είναι αυξημένο κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, θα έχουμε και ένα ειδικό pass για τη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο. Θα δώσουμε πάνω από 70 εκατ. για να ενισχύσουμε τον εγχώριο τουρισμό, δίνοντας έμφαση στις διάφορες περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί», είπε ακόμα η κ. Ζαχαράκη.

«Ο στόχος μας φέτος είναι τουρισμός για περισσότερους από ό,τι το 2021. Οι ροές είναι πολύ ενθαρρυντικές. Φαίνεται ότι θα πάμε καλύτερα από το 2021. Δε θα κάνουμε προβλέψεις για το αν θα φτάσουμε τα επίπεδα του 2019, αλλά θα έχουμε περισσότερες πτήσεις, περισσότερους προορισμούς και μεγαλύτερη πληρότητα στις πτήσεις», τόνισε κλείνοντας η κ. Ζαχαράκη.

Δείτε όλα όσα είπε η κ. Ζαχαράκη στο “MEGA Σαββατοκύριακο”:

Αφήστε μια απάντηση