“Μεταξύ τυριού και αχλαδιού ψάχνετε ένοχο;”

“Μεταξύ τυριού και αχλαδιού ψάχνετε ένοχο;”

Η συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής, στην Περαία, από τον πρώην δήμαρχο, Αντώνη Ματζάρη, άφησε το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα. Μπορεί να μην δικαίωσε τις προσδοκίες των διοργανωτών της, ήταν όμως ιδιαιτέρως χρήσιμη, καθώς κατέδειξε το σκεπτικό συγκεκριμένων ανθρώπων.

Η παρουσία και παρέμβαση του δημάρχου, ενόχλησε, καθώς χάλασε τον… αγωνιστικό σχεδιασμό “σύσσωμης” της αντιπολίτευσης η οποία ετοιμαζόταν για φουλ επίθεση, όμως, εν τέλει, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Ουδείς περίμενε πως ο Γιώργος Τσαμασλής θα έδινε το παρών, σε μια κίνηση πρωτοφανή, που επιδοκιμάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών. Διότι τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν οι παρατάξεις, αλλά η συνεννόηση. Ο κόσμος θέλει να βλέπει τους τοπικούς άρχοντες να κάνουν διάλογο και εκτός δημοτικού συμβουλίου. Απορρίπτει τους μονολόγους, γυρίζει την πλάτη στην εσωστρέφεια.

“Ηρθα να σας ακούσω”, είπε ο κ. Τσαμασλής και ποιος, αλήθεια, μπορεί να βγει να πει, πως μια τέτοιου είδους κίνηση δεν προάγει τον διάλογο;. Ακόμη κι αν κάποιος ισχυριστεί οτιδήποτε άλλο (όπως τα διάφορα που γράφονται στο διαδίκτυο), ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την παρουσία του, κάτι που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ στον Δήμο μας. Γι αυτό και ο Αντώνης Ματζάρης, ένας άνθρωπος με προσφορά και μακρύ αυτοδιοικητικό παρελθόν, του έβγαλε το καπέλο! Ισως γιατί, κι αυτός, πρώτη φορά στην πολυετή του ενασχόληση με τα κοινά, δεν ξαναείδε κάτι παρόμοιο…

Από τις πολλές τοποθετήσεις που διαβάσαμε αυτές τις δύο ημέρες, ξεχωρίσαμε την ανάρτηση του κ. Νίκου Μπάφα και μάλιστα κάτω από το post του κ. Ματζάρη, το οποίο, από σεβασμό στον πρώην δήμαρχο, δεν θα σχολιάσουμε.

Διαβάστε την τοποθέτηση:

“Δεν θεωρείτε λίγο άκομψο το γεγονός να είστε μαζεμένοι όλοι οι δημοτικοί “άρχοντες” του τόπου και μεταξύ τυρού και αχλαδίου να ψάχνετε ένοχο;

Εσείς όλοι κυβερνούσατε κύριοι μην ψάχνετε αλλού τις ευθύνες. Όσο για τον νυν δήμαρχο όταν έρθει η ώρα θα κριθεί και αυτός. Ο κόσμος, που αναφέρετε, δεν έχασε την δυναμική του απλά βλέπει δράσεις σαν αυτές και γυρίζει την πλάτη σε ένα κατεστημένο 20 χρόνων και βάλε.

Το καλό είναι ότι πλέον βλέπετε και εσείς τα προβλήματα που δεν λύσατε επι τών ημερών σας (γιατί άραγε), το κακό είναι ότι φταίνε πάντα οι άλλοι, ο ανάδρομος Ερμής η καταραμένη κοινωνία, αλλά όχι εσείς”

Αφήστε μια απάντηση