Μαυρομάτης: “Τρεις τρύπες στο νερό στην επαρχιακή οδό Περαίας-Μηχανιώνας”

Μαυρομάτης: “Τρεις τρύπες στο νερό στην επαρχιακή οδό Περαίας-Μηχανιώνας”

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην εξαγγελία του Γιώργου Τσαμασλή περί κατασκευής τριών κυκλικών κόμβων στην επαρχιακή οδό Περαίας-Μηχανιώνας, εκφράζει η παράταξη “Νέα Πορεία” του Γιάννη Μαυρομάτη. Ο τέως δήμαρχος, υπενθυμίζει τη δική του πολιτική πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με διαπλάτυνση και πεζοδρόμιση και όχι με… τρεις τρύπες στο νερό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Με πολύ μεγάλη έκπληξη και απορία παρακολουθήσαμε την περασμένη εβδομάδα τον δήμαρχο του Δήμου μας να πανηγυρίζει, να φωτογραφίζεται και να κομπάζει για το έργο των τριών κυκλικών κόμβων (κατά μήκος της οδού Περαίας – Ν. Μηχανιώνας), το οποίο υπέγραψε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ένα έργο το οποίο, πέραν του ότι δεν έχει καμία ουσιαστική χρησιμότητα, καθώς θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ΄ όσα υποτίθεται πως πάει να λύσει, είναι και επικίνδυνο για την καθημερινότητα οδηγών και πεζών.

Το ότι φεύγουν τα φανάρια, δεν σημαίνει πως διευκολύνεται η κυκλοφορία. Είναι δεδομένο πως θα δημιουργηθούν μποτιλιαρίσματα, ατυχήματα, ενώ θα απουσιάζουν, έστω και υποτυπωδώς τα πεζοδρόμια. Οι πεζοί που θα κινούνται άραγε;

Στις 13/3/2017 η δική μας Διοίκηση είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ένα έργο πνοής (καμία σχέση με το σημερινό έκτρωμα των κυκλικών κόμβων) το οποίο θα έλυνε, μια για πάντα, το κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την περιοχή μας εδώ και δεκαετίες. Δηλαδή την ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΣΗ της επαρχιακής οδού Περαίας – Ν. Μηχανιώνας (παραθέτουμε τα σχετικά έγγραφα).

Με τον τρόπο αυτό και θα ομαλοποιούνταν η κυκλοφορία των οχημάτων με καλές ταχύτητες, αλλά και η ασφαλής διέλευση των πεζών, ένθεν κακείθεν, του δρόμου.

Δυστυχώς, όλη αυτή την προσπάθεια, ο επικεφαλής του Δήμου, προτίμησε να την πετάξει στον «κάλαθο των αχρήστων».
Το ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα και βάζει σε μία ακόμα κυκλοφοριακή περιπέτεια τους συνδημότες μας, ουδόλως, ασφαλώς, τον ενδιαφέρει…”

Αφήστε μια απάντηση