Μαυρομάτης: “Μαζί με την Κερασιά, ξεχάσανε και την γιορτή του τσίπουρου”

Μαυρομάτης: “Μαζί με την Κερασιά, ξεχάσανε και την γιορτή του τσίπουρου”

Γιορτή του τσίπουρου δεν έγινε φέτος στην Κερασιά και ο Γιάννης Μαυρομάτης, δίνει τη διάσταση του θέματος:

“Δεν υπάρχουν, πια, λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάσταση… ωχαδερφισμού στην οποία έχουν περιέλθει οι άνθρωποι που διοικούν τον Δήμο μας.

Μπερδεύουν ημερομηνίες, ξεχνούν εκδηλώσεις, απαξιώνουν ολόκληρες περιοχές, δεν ενδιαφέρονται σχεδόν για τίποτα…
Μετά το φιάσκο της Επανομής όπου έφεραν την εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα, μία εβδομάδα νωρίτερα (!!!), τώρα έρχεται στο προσκήνιο η «γιορτή του τσίπουρου», στην Κερασιά, την οποία, ούτως ή άλλως (ως περιοχή) έχουν διαγράψει από τα ενδιαφέροντά τους και μαζί ξεχνάνε ό,τι την αφορά.

Η συγκεκριμένη γιορτή γίνεται κάθε χρόνο στο Δημοτικό Σχολείο, την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου, τότε που ακόμα είναι καλός ο καιρός και υπάρχει η δυνατότητα για τον κόσμο να ευχαριστηθεί και να γλεντήσει.

Όμως τώρα, τέλη Οκτώβρη πια, θυμήθηκαν πως υπάρχει και αυτή η εκδήλωση. Σκέφτηκαν, λοιπόν, ως… καταλληλότερη ημερομηνία την 7η Νοεμβρίου, παραμονή των Παμεγγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ!!!

Ας τους γιορτάσουμε είπαν, παρέα με ένα μπουζουκάκι, με λίγο τσιπουράκι, μέσα στο ΚΑΠΗ, όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, ό,τι καλύτερο για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού.
Τώρα αλήθεια το ζούμε όλο αυτό ή πρόκειται για μια κακόγουστη φάρσα;”

Αφήστε μια απάντηση