Μαυρομάτης: “Αναπάντητα ερωτηματικά για απ΄ ευθείας αναθέσεις μέσω των σχολικών επιτροπών”

Μαυρομάτης: “Αναπάντητα ερωτηματικά για απ΄ ευθείας αναθέσεις μέσω των σχολικών επιτροπών”

Πολύ σοβαρές καταγγελίες για απ΄ ευθείας αναθέσεις σε σχολικά έργα, μέσω των σχολικών επιτροπών, από τη νυν διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, κάνει με ανακοίνωση που εξέδωσε η “Νέα Πορεία” του Γιάννη Μαυρομάτη. Ο κ. Μαυρομάτης, προσφεύγει, με ένσταση που κατέθεσε, στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Η ανακοίνωση:

“Το «πάρτι» των απ΄ ευθείας αναθέσεων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από τη Διοίκηση του Δήμου μας, χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής, συνεχίζοντας σ΄ έναν ολισθηρό δρόμο με απρόβλεπτες οικονομικές συνέπειες;
Απ΄ ευθείας αναθέσεις, σε σχολικά έργα αυτή τη φορά μέσω των σχολικών επιτροπών, παρ΄ ότι ενημερώσαμε την διοίκηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, πως έργα, πάνω από 7.000€ (με ΦΠΑ), ΔΕΝ μπορούν να ανατεθούν από την σχολική επιτροπή . (Δείτε φωτογραφία)

Κι όμως, παρ΄ ότι η διοίκηση του Δήμου δεσμεύτηκε πως εάν είναι έτσι θα πάρει πίσω τις αποφάσεις, εντούτοις προχωρούν κανονικά στην ανακατασκευή του γηπέδου τένις του 1ου Γυμνασίου Περαίας ( προϋπολογισμού 23.186,76€) και στην αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου του 2ου Λυκείου Περαίας (προϋπολογισμού 19.696,16€) σύμφωνα με τις αποφάσεις 7 & 8/2021 της 2βάθμιας σχολικής επιτροπής. Έργα, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ το ανωτέρω τιθέμενο όριο των 5.869,41€.

Αναγκαζόμαστε, λοιπόν, να κάνουμε ένσταση ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και ζητούμε:

Την ΑΚΥΡΩΣΗ ων υπ’ αριθ. πρωτ. 7/2021 και 8/2021 Αποφάσεων της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού, με θέμα: «Έγκριση διενέργειας δαπάνης για πλήρη ανακατασκευή χώρου γηπέδου τένις στο 1 ο Γυμνάσιο Περαίας» η πρώτη και αντίστοιχα με θέμα «Έγκριση διενέργειας δαπάνης για εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής ξύλινου δαπέδου κλειστού χώρου αθλητικών δράσεων 2 ου Λυκείου Θερμαϊκού» η δεύτερη ως εκδοθείσες από αναρμόδιο όργανο ή άλλως και εντελώς επικουρικώς ως παντελώς αναιτιολόγητες (παραθέτουμε και τα σχετικά έγγραφα).

Κύριοι, είτε το θέλετε, είτε όχι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΝΕΤΕ και ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία μας…”.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Αφήστε μια απάντηση