Μαζί με τον Τζιτζικώστα, σε όλα τα έργα, ο Κώστας Γιουτίκας

Μαζί με τον Τζιτζικώστα, σε όλα τα έργα, ο Κώστας Γιουτίκας

Την πορεία των εργασιών καθαρισμού στο πρώην Καπνομάγαζο στη Σταυρούπολη, (Σοφοκλέους 26), όπου θα λειτουργήσει ειδικό εξεταστικό κέντρο για τα τεχνικά επαγγέλματα, επιθεώρησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκας και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Β. Πατουλίδου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύντομα θα είναι η πρώτη μεταξύ των 13 Περιφερειών που θα διαθέτει ενιαίο χώρο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων που αφορούν στην απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για δεκάδες κατηγορίες εργατοτεχνιτών (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, συντηρητές ανελκυστήρων, ηλεκτροσυγκολλητές, χειριστές δομικών μηχανημάτων, συντηρητές εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, εγκαταστάσεων θέρμανσης,κλπ), δίνοντας ουσιαστική διέξοδο στη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα χιλιάδες επαγγελματίες.

Με εξασφαλισμένη άδεια παραχώρησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της χρήσης του εμβληματικού κτιρίου για τα επόμενα 25 χρόνια, και με διασφαλισμένους πόρους, είναι ήδη σε εξέλιξη από τον περασμένο Αύγουστο εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού του τετραόροφου εγκαταλελειμμένου, επί σειρά ετών, κτιρίου του πρώην καπνομάγαζου.

Εκτιμάται ότι 8.000 κυβικά μέτρα μη επικίνδυνων αποβλήτων, θα απομακρυνθούν από τους χώρους του, με την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού.

Πριν από περίπου ένα χρόνο ολοκληρώθηκε ειδικός καθαρισμός του τελευταίου (τετάρτου) ορόφου από συσκευασίες ληγμένων φυτοφαρμάκων, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως αποθηκευτικός χώρος, από φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Με την αξιοποίηση του πρώην καπνομάγαζου, αποδίδουμε στη Δυτική Θεσσαλονίκη ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της. Το εγκαταλελειμμένο κτίριο που αποτελούσε εστία ρύπανσης για την περιοχή, τώρα καθαρίζεται, θα ανακαινιστεί και στα περίπου 10.000 τ.μ. που καλύπτει, θα φιλοξενηθούν εργαστήρια πρακτικής άσκησης, για την έκδοση αδειών άσκησης τεχνικών επαγγελμάτων. Τα σωματεία και οι σύλλογοι των επαγγελματιών στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία. Είμαστε σε ανοιχτή διαβούλευση μαζί τους, και συναποφασίζουμε ώστε το Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους. Αυτό που μπορώ να σας πω προς στιγμήν είναι ότι εκτός από τα εργαστήρια και τις αίθουσες εξετάσεων, θα υπάρχει αίθουσα για την πραγματοποίηση σεμιναρίων και εκδηλώσεων των σωματείων για τα μέλη τους, ενώ στις προθέσεις μας είναι το κτίριο με τη νέα του μορφή να είναι επισκέψιμο και από σπουδαστές Επαγγελματικών Λυκείων», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκας.

Αφήστε μια απάντηση