Λινού στο MEGA: ” Το εμβόλιο είναι ασφαλές. Τα παιδιά θα ξεκινήσουν με ασφάλεια” (ΒΙΝΤΕΟ)

Λινού στο MEGA: ” Το εμβόλιο είναι ασφαλές. Τα παιδιά θα ξεκινήσουν με ασφάλεια” (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων από τους παιδίατρους μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις για κανένα κίνδυνο. Το εμβόλιο είναι ασφαλές. Τα παιδιά θα ξεκινήσουν με ασφάλεια, οι μητέρες να χαίρονται που φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ανοιχτό σχολείο. Τα παιδιά που εμβολιάστηκαν βοηθούν τα υπόλοιπα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς», είπε η Αθηνά Λινού.

«Αν ήταν όλα τα παιδιά εμβολιασμένα, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα νοσήσουν ή θα νοσήσουν ήπια. Επειδή όμως υπάρχουν πολλά παιδιά ανεμβολίαστα, όπως και μέλη στην οικογένειά τους, θα πρέπει να τηρηθούν μέτρα, όπως χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων».

Ιδιαίτερα, η κ. Λινού τόνισε πως είναι σημαντικό ότι τον εμβολιασμό των παιδιών θα τον αναλάβουν οι παιδίατροι, γεγονός το οποίο ενισχύει την εμπιστοσύνη προς το εμβόλιο.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι τα εμβόλια θα κάνουν οι παιδίατροι, γιατί εκείνοι έχουν τον τρόπο να επικοινωνήσουν με τα παιδιά και τους γονείς. Οι γονείς εμπιστεύονται πιο πολύ τον γιατρό τους, παρά κάποιον ανώνυμο υγειονομικό».

Πρόθυμοι οι έφηβοι να εμβολιαστούν

«Προβληματιζόμαστε όλοι, οι γονείς, οι παιδίατροι, τα παιδιά… Τα μεγαλύτερα παιδιά θέλουν πολύ να εμβολιαστούν, γιατί το συνδέουν με την ελευθερία τους. Όμως, ανησυχούν και για την υγεία τους», είπε η παιδίατρος Άννα Παρδάλη.

«Για τα μικρότερα παιδιά, κάτω των 12 ετών, θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι μελέτες. Προς το παρόν εμβολιάζονται τα παιδιά 12 έως 17 ετών και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Νομίζω ότι τώρα, όπως έχουν εξελιχθεί οι εμβολιασμοί, και το στατιστικό μας δείγμα έχει διευρυνθεί, έχουμε περισσότερα γεγονότα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Θέλω να πω στους γονείς πως ο χειμώνας θα εξελιχθεί πολύ δύσκολα αν πάει πίσω ο εμβολιασμός», συμπλήρωσε.

«Εκείνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι έχουμε ένα σκληρό νόσημα που μπορεί να στείλει στην εντατική και στο θάνατο. Θα πρέπει να μεγιστοποιήσουμε τον ρυθμό του εμβολιασμού και να τηρήσουμε τα μέτρα, σαν να μην είχαμε εμβολιαστεί. Στην Αμερική το 1/3 των περιστατικών είναι παιδιά. Θα πρέπει να προστατευτούμε. Τα μέτρα δεν αρκούν», κατέληξε η κ. Παρδάλη.

Αφήστε μια απάντηση