Κ. Πετρίδης: “Ο πρωτογενής τομέας στη Β’ Θεσσαλονίκης θα πρέπει να γίνει πρωτοπόρος” (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ. Πετρίδης: “Ο πρωτογενής τομέας στη Β’ Θεσσαλονίκης θα πρέπει να γίνει πρωτοπόρος” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Πετρίδης πολιτευτής Β’ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» στον τηλεοπτικό σταθμό Europe One, και αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα τον οποίο χαρακτήρισε κομβικό για την περιοχή, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν κάποια μέτρα για να ενισχυθεί.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πετρίδης είπε:

«Εμείς υποστηρίζουμε οποιαδήποτε μέτρα παίρνει η κυβέρνηση έτσι ώστε να απαλύνει τον οικονομικό πόνο των πολιτών αλλά και των αγροτών που είναι πολλοί στη δική μας περιοχή. Τα συγκεκριμένα μέτρα όμως δε μπορούν να καλύψουν στο σύνολο τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγροτική οικονομία.

Σήμερα που η τιμή του ενός λίτρου στο πετρέλαιο κίνησης είναι στα δύο ευρώ, η επιστροφή που δίνει η κυβέρνηση φτάνει στα 56 εκατομμύρια ευρώ. Το 2016 που η τιμή του λίτρου ήταν ένα ευρώ, το ποσό που επιστρεφόταν ήταν τριπλάσιο. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Γι’ αυτό λοιπόν σχετικά με το κομμάτι των ενισχύσεων, τα μέτρα θα πρέπει να είναι λίγο πιο δυναμικά».

Στη συνέχεια ο κ. Πετρίδης δήλωσε:

«Για εμάς ο πρωτογενής τομέας στη Β’ Θεσσαλονίκης θα πρέπει να γίνει πρωτοπόρος και να είναι ο πυλώνας της επόμενης δεκαετίας. Είναι απαραίτητο να λάβουμε κάποια μέτρα ενισχύσεων έτσι ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτήν την τόσο κομβική επαγγελματική δραστηριότητα του τόπου μας, η οποία μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης».

Δείτε το απόσπασμα μετά το 39:00:

Αφήστε μια απάντηση