Κούτουκας: ” Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη… δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ”

Κούτουκας: ” Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη… δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ”

Με απολογιστική διάθεση για το 2022, αλλά και συγκεκριμένα δεδομένα για το 2023 που έρχεται, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Κούτουκας, καταθέτει όλα όσα έγιναν και όλα όσα θα συνεχίσουν να ισχύουν, υψώνοντας τοίχο στον λαϊκισμό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: ” Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη… δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ”!

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του:

“• Και για το 2023 θα ισχύσει η απόφαση του δήμου με την οποία ενισχύθηκαν όλες οι ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρίες κ.λ.) με μείωση των δημοτικών τελών κατά 75%.

• Και για το 2023 θα ισχύσει η απόφαση του δήμου με την οποία μειώθηκαν τα τέλη κοινοχρήστων χώρων των επαγγελματιών κατά 50%.

• Και για το 2023 η πρόταση της διοίκησης είναι να ισχύσει η απόφαση με την οποία μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη στα σημερινά τους επίπεδα και όλο το αυξημένο κόστος (ενέργειας, καυσίμων και τελών ταφής απορριμμάτων) να απορροφηθεί από τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Με την συνετή οικονομική διαχείριση, με προσεκτικά βήματα που κάναμε τα τρία προηγούμενα χρόνια, καταφέραμε όχι μόνο να διατηρούμε αξιοζήλευτες υπηρεσίες καθαριότητος, ογκωδών, πρασίνου, παρόδιας βλάστησης, κλαδεμάτων, όχι μόνο να μειώσουμε τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) κατά 23%, αλλά και να αποπληρώσουμε τις οφειλές σε δάνεια και προμηθευτές του δήμου κατά 4.000.000 ευρώ από τα 8.500.000 που βρίσκονταν όταν αναλάβαμε. Όλα αυτά τα πετύχαμε χωρίς να μειωθούν τα χρηματικά διαθέσιμα του ταμείου, απεναντίας τα αυξήσαμε, και όλα τα παραπάνω, τα μαρτυρά ο ισολογισμός του δήμου που εγκρίθηκε λίγες μέρες πριν και φέρει τις υπογραφές των ορκωτών λογιστών ελεγκτών του δήμου.

Δύο δημοτικές παρατάξεις, (η μία της πρώην διοίκησης) κατέθεσαν πρόταση μείωσης των τελών κατά 5% γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο σε αυτή την οικονομική συγκυρία είναι αδύνατο.

Ευτυχώς αυτή την πρόταση δεν συνυπέγραψε καμία άλλη δημοτική παράταξη στέκοντας με σοβαρότητα μπροστά στα οικονομικά δεδομένα και στον άκρατο λαϊκισμό.

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη, ότι δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ και θα το καταλάβουν σύντομα.

Θα συνεχίσουμε, ο Δήμαρχος και οι συνάδελφοι μου, με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια αποτελεσματικότητα το έργο που αναλάβαμε, προκειμένου να γίνει ο δήμος μας ανθρώπινος, αποτελεσματικός και από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους”

Αφήστε μια απάντηση