Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» από νέα παραλλαγή – Προβληματισμός για τη συνύπαρξη με την γρίπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» από νέα παραλλαγή – Προβληματισμός για τη συνύπαρξη με την γρίπη (ΒΙΝΤΕΟ)
Virus, 3D render

Γρίπη και κορωνοϊός φαίνεται να συνυπάρχουν το τελευταίο δίμηνο, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που τρομάζει τους ειδικούς.
Η συνύπαρξη των δύο ιών προβληματίζει τους επιστήμονες, καθώς παράλληλα με την αύξηση κρουσμάτων του Covid καθημερινά, καταγράφονται όλο και περισσότερα περιστατικά γρίπης.

Το στέλεχος Ο5 που κυριαρχεί στη χώρα μας έχει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με την γρίπη. Τα διπλά self-tests που έφτασαν στην Ελλάδα θα μπορούν να ανιχνεύουν άμεσα από ποιον ιό έχουμε προσβληθεί.

Οι πνευμονολόγοι επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο κυρίως για τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Νέα παραλλαγή ανησυχεί τους ειδικούς
Συναγερμό σήμανε το ευρωπαϊκό κέντρο λοιμώξεων μετά τον εντοπισμό νέου υποστελέχους της Όμικρον. Πρόκειται για το ΒQ1, που ήδη εντοπίζεται στο 20% των νέων μολύνσεων στη Γαλλία καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το νέο στέλεχος είναι αρκετά πιο μεταδοτικό και διαφεύγει των εμβολίων.

Μέχρι στιγμής δε φαίνεται να προκαλεί σοβαρές επιπλοκές, ωστόσο οι επιστήμονες εκτιμούν ότι έως τον Φεβρουάριο του 2023, το 80% του πληθυσμού στην Ευρώπη θα μολυνθεί από την BQ1.

Το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση