Κοινή υπουργική απόφαση για τους δημοσιογράφους των Δήμων

Κοινή υπουργική απόφαση για τους δημοσιογράφους των Δήμων

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους δημοσιογράφους θα αμείβονται πλέον οι δημοσιογράφοι των δημάρχων στους δήμους της χώρας, μετά τη σχετική διάταξη του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που ικανοποίησε πάγιο αίτημα της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων.

Στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ και των προέδρων των Ενώσεων μελών της ΠΟΕΣΥ με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

Η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου, και οι πρόεδροι των Ενώσεων, Μ. Αντωνιάδου (ΕΣΗΕΑ), Ν. Καρράς (ΕΣΗΕΜ-Θ), Θ. Μπερεδήμας (ΕΣΠΗΤ), Δ. Χορταριάς (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) και Κ. Κορτέσης (ΕΣΗΕΠΗΝ) χαιρέτησαν την ψήφιση της διάταξης του άρθρου 22 του ν.4807/2021, με το οποίο ικανοποιήθηκε το καθολικό αίτημα του κλάδου, που αφορούσε στην ένταξη των δημοσιογράφων που εργάζονται σε Δήμους στο ειδικό καθεστώς αμοιβής, που διέπει τους δημοσιογράφους, όπως αυτό ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 4354/2015 και τις κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Στο πλαίσιο της συναντήσης, συζητήθηκαν περαιτέρω θέματα, που αφορούν στους δημοσιογράφους, όπως η επέκταση της δυνατότητας πρόσληψης δημοσιογράφου- επιστημονικού συνεργάτη και σε δήμους με πληθυσμό μικρότερο από 20.000 κατοίκους, για τα οποία ο υπουργός επιφυλάχθηκε να μελετήσει και να απαντήσει.

Αφήστε μια απάντηση