Κι άλλη παραίτηση! Τέλος και η Ζηφκοπούλου από την Σχολική Επιτροπή

Κι άλλη παραίτηση! Τέλος και η Ζηφκοπούλου από την Σχολική Επιτροπή

Η μία παραίτηση διαδέχεται την άλλη στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Θερμαϊκού! Μετά την παραίτηση του Φάνη Καρύδα, σειρά πήρε και η πρόεδρος της  Σχολικής  Επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης, Σοφία Ζηφκοπούλου, η οποία επίσης έστειλε την παραίτησή της στον δήμαρχο.

 

Και οι δύο παραιτήσεις έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης προς συζήτηση και αντικατάσταση με εισηγητή τον Γιώργο Τσαμασλή:

 

“ΘΕΜΑ 5ο : Αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Θερμαϊκού.
Εισηγητής  : Δήμαρχος – κ. Γεώργιος Τσαμασλής.

ΘΕΜΑ 6ο : Αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Θερμαϊκού.
Εισηγητής : Δήμαρχος – κ. Γεώργιος Τσαμασλής”.

 

Κι αν για τον κ. Καρύδα υπάρχει θέμα υγείας που του επιβάλλει την αποχώρηση, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου στο BestCity.gr, αναζητούνται οι λόγοι της παραίτησης της κ. Ζηφκοπούλου η οποία, πέραν της Σχολικής Επιτροπής, διατηρεί και την θέση της αντιδημάρχου Παιδείας.

 

Πάντως και οι δύο παραιτήσεις  ήρθαν (συμπίπτουν και ταυτίζονται χρονικά) μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, περί ακύρωσης δύο σχολικών έργων στην Περαία ( ανακατασκευή του γηπέδου τένις του 1ου Γυμνασίου Περαίας και  αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου του 2ου Λυκείου Περαίας), καθώς «αναρμοδίως με τις αρ. 7/2021 και 8/2021 αποφάσεις της ζητούσε την ανάθεση εργασιών επισκευής και συντήρησης, προϋπολογισμού 18.699,00 € (χωρίς ΦΠΑ) και 15.884,00 € (χωρίς ΦΠΑ) αντίστοιχα, ποσά τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ το ανώτατο όριο των 5.869,41 € (χωρίς ΦΠΑ)», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.

Αφήστε μια απάντηση