“Καυγάς” Κούτουκα-Μήλιου για τα δημοτικά τέλη και τις ευπαθείς ομάδες

“Καυγάς” Κούτουκα-Μήλιου για τα δημοτικά τέλη και τις ευπαθείς ομάδες

Μία ανάρτηση του αντιδημάρχου διοικητικών υπηρεσιών, Κώστα Κούτουκα, ήταν αρκετή για να ανάψει σύντομος πρωϊνός διαδικτυακός “καυγάς”!

Δείτε πρώτα την ανάρτηση Κούτουκα:

“Μετά την μείωση των δημ. τελών κατά 12% για όλους –νοικοκυριά και επιχειρήσεις- που σημαίνει επιστροφή περισσοτέρων από 700.000 ευρώ από το δημ. ταμείο στους δημότες.
Μετά την μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων του δήμου κατά 50%.
Το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του μειώνει τα δημοτικά τέλη στις πιο αδύναμες ομάδες των κατοίκων του Δήμου (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, συμπολίτες μας με ιδιαίτερα προβλήματα) κατά 75% -εβδομήντα πέντε- τοις εκατό, κάνοντας πράξη και υλοποιώντας την απόφαση του Δημάρχου για συμμετοχή του δήμου στην ενίσχυση όλων όσων έχουν περισσότερα προβλήματα και ιδιαίτερες ανάγκες.
Ο Δήμος μας βρίσκεται ανάμεσα στους ελάχιστους δήμους της χώρας που υλοποιεί μείωση τελών στις ευπαθείς ομάδες κατά 75%.
Δυστυχώς η απόφαση μας αυτή καταψηφίστηκε από αυτούς που ενώ διοικούσαν το δήμο για πέντε ολόκληρα χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης και δεν στάθηκαν στο πλευρό κανενός, σήμερα υποκριτικά με περίσσιο θράσος και δίχως ίχνος ντροπής, πλειοδοτούν στο ψέμα!
Κραυγάζουν με άναρθρες κραυγές προκειμένου να σκεπαστούν οι ψίθυροι των δημοτών γι αυτούς!
Συνεχίζουμε το έργο μας, όχι μόνο ενισχύοντας τους οικογενειακούς και επιχειρησιακούς προϋπολογισμούς των δημοτών, αλλά δίνοντας τους καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες (καθαριότητα, ογκώδη, αποχιονισμός, παραλίες…)!
Με το βλέμμα μας στο μέλλον, σχεδιάζουμε το αύριο του Δήμου και υλοποιούμε κατά γράμμα όλα όσα ο Δήμαρχος υποσχέθηκε στους δημότες και μάλιστα στην αρχή της θητείας μας.”

Ο κ. Παναγιώτης Μήλιος, από την παράταξη “Νέα Πορεία”, διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, αντέδρασε: “Δεν θα εμπλακώ σε αντιπαράθεση με τον κύριο Αντιδήμαρχο. Μόνο μία ερώτηση. Πόσες χιλιάδες τετραγωνικά έχουν δηλωθεί από τους Δημότες (σπιτιών καταστημάτων αυθερετων κ.λ.π.) και σέ πόσες χιλιάδες € επιπλέων ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ αντιστοιχούν τα επιπλέων αυτά τετραγωνικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε η μείωση των Δημοτικών Τελών να ήταν μεγαλύτερη του 12%. Άλλωστε η προηγούμενη Διοίκηση είχε κάνει μείωση 9% χωρίς να έχει αυτά τα επιπλέων ΕΣΟΔΑ και βέβαια στις ευπαθείς ομάδες συμπεριέλαβε και τους Ανέργους 1 έτους.!!!”.

Απαντώντας ο κ. Κούτουκας, επέλεξε υψηλούς τόνους: “Ποια μείωση 9% κάνατε? Στον τέταρτο χρόνο μείωσατε 3% και στον πέμπτο, το 2019 που ανέλαβε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ του μειώσατε 6% και αν ξέρατε ότι θα εκλέγονταν θα τα μειώνατε 36%, τόσα χρόνια από το 2014 έως 2018 που ήσασταν? Τώρα νοιαστήκατε για τους Δημότες! Αιδώς αργείοι!”

Για να απαντήσει εκ νέου ο κ. Μήλιος: “Για την ταμπακιέρα κουβέντα. Ξανά ρωτάω; Πόσες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα επιπλέων; Πόσες χιλιάδες € επιπλέων από Δημοτικά Τέλη. 3 και 6 κάνει 9”.

Αφήστε μια απάντηση