“Καταρρέουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας”

“Καταρρέουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας”

Αναφορά στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας οι οποίες βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, κάνει με ανακοίνωση που εξέδωσε η “Νέα Πορεία” του Γιάννη Μαυρομάτη.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Κοινωνική μέριμνα της τάξεως των 500.000,00€ προς τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας μέσω των ανταποδοτικών τελών, δεσμεύτηκε η διοίκηση πριν από έναν χρόνο, που τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα, αφού όλο το ποσό που δόθηκε προς αυτούς εξαντλήθηκε στις 13.000,00€.

Όμως ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση για τους ανθρώπους που είναι στα όρια της φτώχειας & της καθημερινής επιβίωσης. Η πραγματικότητα αποκαλύπτει πως η διοίκηση ουδέποτε ενδιαφέρθηκε γι’ αυτούς τους ανθρώπους, ουδέποτε νοιάστηκε για το εάν έχουν να φάνε, ουδέποτε βρέθηκε στο πλευρό τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο φυτοζωεί με 7.000,00€ τον χρόνο. Χρήματα που προέρχονται από χορηγίες που εξασφαλίσαμε εδώ και χρόνια, με τον Δήμο σήμερα να μην υπάρχει πουθενά!

Γίνεται κοινωνική πολιτική με 7.000,00€ τον χρόνο;

Γίνεται να ενισχυθούν ουσιαστικά με αυτό το ποσό οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη;

Είναι δυνατόν να επιλέγει ο δήμαρχος ποιος θα φάει και ποιος όχι, αφήνοντας 139 οικογένειες στην πείνα;

Που είναι η ευαισθησία της διοίκησης; Χάθηκε και αυτή μαζί με τα έργα.

Η παράταξη «Θερμαϊκός-Νέα Πορεία» έχει μία απαράβατη αρχή: Κανείς πεινασμένος στον Δήμο Θερμαϊκού. Και αυτό το κάναμε πράξη στα χρόνια της δικής μας θητείας.

Όλη η σημερινή κοινωνική δομή του Δήμου μας, είναι έργο δικό μας. Τα ΚΔΑΠ, το Κέντρο Κοινότητας, το ΚΕΠ Υγείας, η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου, Κοινωνικού συσσιτίου.
Δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα που το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας που περνάνε δύσκολα και οι οποίοι έρχονται τώρα αντιμέτωποι με τη σκληρή και αντικοινωνική πολιτική της σημερινής διοίκησης”.

Αφήστε μια απάντηση