“Κατάπτυστη και υποκριτική γιορτή της δήθεν αποκατάστασης της Δημοκρατίας”

“Κατάπτυστη και υποκριτική γιορτή της δήθεν αποκατάστασης της Δημοκρατίας”

Με μία ανάρτηση που “σπάει κόκκαλα” ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κάτοικος Περαίας, Λευτέρης Κωνσταντινίδης, αναφέρεται στη γιορτή της αποκατάστασης της Δημοκρατίας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την όλη ατμόσφαιρα που υπάρχει στο Προεδρικό Μέγαρο αυτή την ημέρα…

“Στα επτά περίπου χρόνια,που έκανα Βουλευτής δεν παραβρέθηκα ούτε μια φορά σ’αυτήν την κατάπτυστη και υποκριτική γιορτή της δήθεν αποκατάστασης της Δημοκρατίας. θυμάμαι έντονα την πρώτη χρονιά που εκλέχτηκα Βουλευτής, ήταν τον Απρίλιο του 1990, και τον Ιούλιο πήρα μια πρόσκληση να παραβρεθώ στην γιορτή της “αποκατάστασης της Δημοκρατίας”. Το βράδυ της 24ης Ιουλίου μου λέει η τότε σύντροφος μου, η αείμνηστη Αγγέλα Κοκκόλα, ότι πρέπει να ντυθώ για να πάμε στη γιορτή.
-“Ποια γιορτή;” της απάντησα δήθεν ανήξερος.
-” Την γιορτή της αποκατάστασης της Δημοκρατίας”
-“Πώς δεν το πήρα εγώ είδηση;” της ανταπάντησα. “Βρε Αγγέλα μου, μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ, τα πολλά που έκανες εσύ, τα λίγα που έκανα εγώ και τα πολύ περισσότερα που έκαναν άλλοι χύνοντας το αίμα τους και θυσιάζοντας τη ζωή τους ,τα κάναμε για να έχουμε ακόμη μια “γιορτή”, ακόμη ένα φαγοπότι όπου θα φάμε και θα πιούμε στην υγεία του κορόιδου Ελληνικού Λαού”! Είχαμε μια έντονη συζήτηση. Να μη τα πολυλογώ. Τελικά δεν πήγα. Αργά το βράδυ γύρω στη μία η ώρα επέστρεψε η Αγγέλα. Πηγαινοέρχονταν στο σαλόνι χωρίς να λέει τίποτα. Κατάλαβα ότι κάτι άλλαξε στην συμπεριφορά της. Υπομειδιούσα κάτω από τα μουστάκια μου. Ξαφνικά ξέσπασε.
“-Δίκιο έχεις, δίκιο έχεις”!!! ” Όλοι αυτοί που ύμνησαν την χούντα, που την προσκύνησαν,που την υπηρέτησαν,που τα οικονόμησαν, που την δοξολόγησαν,ήταν εκεί και γιόρταζαν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας”!
Για πρώτη φορά έβλεπε τη ” γιορτή” με τα δικά μου μάτια και απ’ όσο θυμάμαι μετά από αυτό το Σοκ δεν ξαναπάτησε το πόδι της στην προκλητική ,για το δημόσιο αίσθημα “γιορτή της ντροπής και της ξεφτίλας”.
Ενώ η Κύπρος θρηνούσε την απώλεια των 38% των εδαφών του Νησιού της, τους εκατοντάδες νεκρούς της,τους 1600 και πλέον αγνοούμενους της και τους πάνω από 200.000 πρόσφυγες της,εμείς,το κατεστημένο δηλαδή,γιόρταζε ξεδιάντροπα την δήθεν “αποκατάσταση της δημοκρατίας”
Αιδώς Αργείοι!!!”

Αφήστε μια απάντηση