Η αλήθεια για το THESS INTEC

Η αλήθεια  για το THESS INTEC

Από το πρωί έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με το THESS INTEC και την τύχη του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς που είναι να κατασκευαστεί στην είσοδο της Περαίας. Ενα έργο εμβληματικό το οποίο θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας της περιοχή μας.

Πράγματι, υπάρχει μια δυσκολία η οποία σταμάτησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το έργο ματαιώνεται ή ακυρώνεται ή μετακομίζει σε άλλον Δήμο. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν συμβαίνει…

Η ανάρτηση του κ. Βασίλη Αθανασιάδη, ενός ανθρώπου που ασχολείται συστηματικά με την πορεία του THESS INTEC, δίνει απαντήσεις σε όλα:

“Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συνοδεύει την μελέτη για έλεγχο στο Συμβούλιο Επικρατείας χρειάζεται περαιτέρω διευκρινίσεις και προσθήκες αναφορικά με τον υγρότοπο που υπάρχει στην περιοχή, στο «παράκτιο έλος Περαίας» όπως το αποκαλούν, καθώς και σε στοιχεία που την αφορούν, αναφορικά με τα παρυδάτια και υδρόβια πουλιά που συγκεντρώνονται εκεί για να αναπαραχθούν καθώς και για τα μεταναστευτικά πουλιά που φτάνουν στη περιοχή.

Αυτό σημαίνει συμπλήρωση της μελέτης από τον ιδιώτη μελετητή του Πάρκου, νέα διαβούλευση και νέα υποβολή στο ΣτΕ.

Θετικό το ότι τι Συμβούλιο Επικρατείας ζήτησε άμεσα τα στοιχεία πράγμα που δείχνει ότι το ενδιαφέρον είναι τεράστιο.

Πιστεύω ότι το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε ώστε τέλος Ιανουαρίου του 2023 να εκδοθεί η απόφαση είναι εφικτή.

Παρά τα εμπόδια πιστεύω ότι το έργο θα προχωρήσει στα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν!!!”.

Αφήστε μια απάντηση