Κάλφας: “Δεν υπάρχει περίπτωση να αποχαιρετήσουμε την κατηγορία”

Κάλφας: “Δεν υπάρχει περίπτωση να αποχαιρετήσουμε την κατηγορία”

Ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας, έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στη Γ’ Εθνική μετά το εντός έδρας νικηφόρο αποτέλεσμα (1-0) κόντρα στον Κτηνοτροφικό Αστέρα Καληράχης. Ο προπονητής, Δημήτρης Κάλφας μίλησε για την φετινή πορεία αλλά και για την τελική ευθεία που μπαίνει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς απομένουν έξι ματς για το φινάλε.

«Κάθε παιχνίδι είναι κομβικό από εδώ και στο εξής και γι’ αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία η προχθεσινή νίκη. Είχαμε χάσει τρεις κλασικές ευκαιρίες, ήμασταν καλύτεροι και καταφέραμε στο τέλος να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς».

Επόμενος αντίπαλος η Θύελλα Σαρακηνών:

«Θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι λόγω του γηπέδου αλλά και της ομάδας. Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, θα πάμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από τον αγώνα και να κοιτάξουμε μπροστά».

Στους πόσους βαθμούς θα κριθεί η παραμονή;

«Θεωρώ ότι στους 30-31 βαθμούς θα παιχτεί η σωτηρία»

Για την «μάχη» της κορυφής;

«Θεωρούσα ότι μετά το ντέρμπι η διαφορά θα έμενε στους 3 βαθμούς, αλλά η Κοζάνη έχασε βαθμούς από την ΑΕ Ποντίων. Σίγουρα, ο Μακεδονικός έχει πλέον με τους πέντε βαθμούς το αβαντάζ. Εχει δείξει σταθερότητα στο πρωτάθλημα. Η Κοζάνη δεν ξεκίνησε καλά και θεωρώ ότι μέχρι την επόμενη αγωνιστική, όταν θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες, η διαφορά θα είναι στους πέντε βαθμούς. Ο Μακεδονικός και σε περίπτωση ήττας από την Κοζάνη, έχει το αβαντάζ για το πρωτάθλημα».

Τι έχετε ξεχωρίσει από το φετινό 2ο όμιλο;

«Δεν μου με εντύπωση κάτι συγκεκριμένα αλλά επειδή μειώθηκαν οι ομάδες από 16 σε 12 καθώς τα προηγούμενα χρόνια 2-3 ομάδες είχαν πέσει από τον Ιανουάριο. Είναι ανταγωνιστικός ο 2ος όμιλος, πολύ δύσκολος και μέχρι το τέλος θα παιχτεί η παραμονή για τις τρεις από τις πέντε ομάδες, καθώς μετά τα τελευταία αποτελέσματα θεωρώ ότι αποχαιρέτησαν ο Ηρακλής Αμπελοκήπων και ο Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης».

Εφικτός ο στόχος της παραμονής του Ποσειδώνα;

«Είναι στόχος και έχουμε πίστη γι’ αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποχαιρετήσει την κατηγορία. Ατομικά λάθη δικά μας μας έφεραν σε αυτή τη θέση. Χάσαμε εύκολους βαθμούς και θα ήμασταν άνετοι, τώρα, αν τους είχαμε. Κοιτάζουμε μπροστά και θα στα επόμενα έξι ματς θα κάνουμε το καλύτερο».

Πηγή: metrosport.gr

Αφήστε μια απάντηση