Ιερώνυμος: ” Χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή την συνεργασία”

Ιερώνυμος: ” Χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή την συνεργασία”

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός μας τη σήμερον ημέρα αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος σε κήρυγμά του:

“Ο λαός μπορεί να δοκιμάζεται και να έχει δυσκολίες, αλλά τις υπερβαίνει. Είτε είναι λαός που έχει οικονομικές δυνατότητες, είτε είναι λαός που στερείται, αλλά θα κόψει το ψωμί του στα δύο, για να το μοιράσει με τους άλλους. Στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο είναι έντονο. Και παλαιότερα και τώρα και αύριο».

Αναφέρθηκε στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη που βοηθάει χωρίς διακρίσεις, τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα για όλες τις εποχές.

Μίλησε για την πορεία των συσσιτίων στην Αρχιεπισκοπή και τα χιλιάδες γεύματα που διανέμονται καθημερινά, αλλά και στα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την στήριξη αυτού του προγράμματος.

Σημείωσε με έμφαση ότι σε αυτά τα προγράμματα δεν υπάρχει καμία διάκριση, υπογραμμίζοντας ότι: «Η αγάπη είναι για όλους τους ανθρώπους και πρέπει να στέλνεται προς κάθε κατεύθυνση».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Το συγκινητικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί πλούσιοι, πολλές εταιρείες με χρήματα που βοηθούν και συμπαρίστανται, άλλοτε εμφανώς, άλλοτε αφανώς, είναι όμως και πολλοί οι οποίοι βαστούν μανταλωμένα τα θησαυροφυλάκιά τους. Η εποχή, όμως, μας καλεί όλους να ξεπεράσουμε αυτή την αδυναμία».

Επεσήμανε ότι «η πορεία της Εκκλησίας δια μέσου των αιώνων -κυρίως τις εποχές που θριάμβευσε βοηθώντας την Πολιτεία και η Πολιτεία εκτιμώντας την Εκκλησία- είχε έναν θεσμό που έμεινε στην ιστορία και αγωνιζόμαστε να τον επαναφέρουμε, είναι ο θεσμός της συναλληλίας. Δεν επιτρέπεται η σύγκρουση σε τέτοια θέματα. Δεν επιτρέπεται ο ένας να θέλει να βάλει τον άλλον στην άκρη. Συναλληλία σημαίνει βοήθησε με για να σε βοηθήσω, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή την συνεργασία».

Αφήστε μια απάντηση