Ιατρικό «θαύμα» με σιαμαία στο Ισραήλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιατρικό «θαύμα» με σιαμαία στο Ισραήλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια απίστευτα δύσκολη χειρουργική επέμβαση για τον διαχωρισμό δύο σιαμαίων κοριτσιών, που φάνταζε ακατόρθωτη, έφερε σε πέρας ομάδα 50 γιατρών στο Ισραήλ.

Η επέμβαση – η πρώτη στο Ισραήλ – έγινε στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Soroka στη Μπερσεμπά και διήρκεσε 12 ώρες ενώ χρειάστηκαν μήνες προετοιμασίας για την ιατρική ομάδα που συμμετείχε.

Τα σιαμαία κοριτσάκια γεννήθηκαν τον Αύγουστο του 2020 ενωμένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους και δεν μπορούσαν να αντικρίσουν το ένα το άλλο. «Ήταν μια σπάνια, περίπλοκη χειρουργική επέμβαση, που έχει γίνει μόνον 20 φορές παγκοσμίως και τώρα για πρώτη φορά στο Ισραήλ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που όλα εξελίχθηκαν όπως ελπίζαμε», δήλωσε ο νευροχειρουργός Μίκι Γκίντεον του ιατρικού κέντρου Soroka.

H επέμβαση ήταν τόσο περίπλοκη που οι γιατροί ξεκίνησαν τις προετοιμασίες τους μήνες προτού τα δύο σιαμαία οδηγηθούν στο χειρουργικό τραπέζι. Αρχικά δημιουργήθηκε ένα τρισδιάστατο μοντέλο των κρανίων των διδύμων για να μπορέσουν οι γιατροί να μελετήσουν τα προβλήματα και να καταλήξουν στην καλύτερη μέθοδο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν ειδικά σακουλάκια σιλικόνης στα κεφάλια των κοριτσιών, που φούσκωναν σταδιακά σε διάστημα αρκετών μηνών πριν το χειρουργείο για να τεντωθεί το δέρμα τους. Το πρόσθετο αυτό δέρμα ήταν σημαντικό για την σφράγιση των τομών στα κεφάλια κάθε κοριτσιού μετά το διαχωρισμό τους και την αναδόμηση των κρανίων τους. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε ισραηλινά ΜΜΕ δείχνουν τα δύο σιαμαία να φορούν επιδέσμους στο κεφάλι και να κοιτάζονται για πρώτη φορά στα μάτια.
Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση