Θρήνος και οργή για τους αδικοχαμένους στα Τέμπη (BINTEO)

Θρήνος και οργή για τους αδικοχαμένους στα Τέμπη (BINTEO)

Ο συνταξιούχος μηχανοδηγός, Δημήτρης Μπερμπεγιάννης, και ο Κώστας Λακαφώσης, μηχανολόγος – αεροναυπηγός μηχανικός, μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την πολύνεκρη εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Δημήτρης Μπερμπεγιάννης, συνταξιούχος μηχανοδηγός σχολίασε σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη: «Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε η παθογένεια του ελληνικού κράτους. Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί ότι ο ελληνικός σιδηρόδρομος λειτουργεί δίχως τα σύγχρονα συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης».

Αναφορικά με την διαδρομή του μοιράιου τρένου ο Δημήτρης Μπερμπεγιάννης ανέφερε ότι κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, λόγω έργων στο τμήμα Οινόη – Τιθορέα.

Ενώ, ο Κώστας Λακαφώσης σχολίασε ότι είναι αναγκαία η αντιμετώπιση αεροπορικού τύπου στα τρένα και εξήγησε ότι «μαύρο κουτί» του τρένου δίνει πληροφορίες μόνο γαι την ταχύτητα του τρένου, γεγονός που δεν το καθιστά και πολύ χρήσιμο.

Αναφορικά με την έκρηξη που παρατηρήθηκε κατά την σύγκρουση των τρένων ανέφερε ο κ. Λακαφώσης: «Με βάση ο βίντεο που έχει βγει στην δημοσιότητα, έχουμε μία ανάπτυξη σφαίρας φωτιάς για 6 δευτερόλεπτα. Αυτό οι χημικοί μηχανικοί ξέρουν τι σημαίνει, οι αεροναυπηγοί ξέρουμε τι σημαίνει σε περίπτωση αεροπορικού ατυχήματος. Αυτό για να σας δώσω ένα πρόχειρο νούμερο είναι περίπου δύο χιλιάδες κιλά αεροπορικής κηροζίνης».

Με την σειρά του ο κ. Καιρίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τοποθετήθηκε και δήλωσε: «Οφείλουμε μία μεγάλη συγγνώμη για τις ελλέιψεις που μας έφθασαν έως εδώ».

Αφήστε μια απάντηση