Θλίψη στην Περαία για τον χαμό της Αθηνάς Σαββίδου-Την Τρίτη η κηδεία

Θλίψη στην Περαία για τον χαμό της Αθηνάς Σαββίδου-Την Τρίτη η κηδεία

Σοκ στην κοινωνία της Περαίας, προκάλεσε ο ξαφνικός χαμός της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πανθερμαϊκό Χαμόγελο”, Αθηνάς Σαββίδου. Η τελευταία ήταν μουσικός, συγγραφέας. Είχε γράψει δύο παιδικά βιβλία αλλά και στίχους για τραγούδια. Επίσης, αρκετοί μαθητές είχαν λάβει μέρος σε μουσικά σόου ταλέντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η ανάρτηση από το “Πανθερμαϊκό Χαμόγελο”:

“Κρίμα, πολύ κρίμα…
Η καταραμένη χρονιά δεν τελειώνει…
Σήμερα, ξαφνικά και πολύ πρόωρα χάσαμε από το COVID μια ωραία φίλη μας, υπέροχη συνθέτη, Καθηγήτρια μουσικής με κεφαλαία, για χρόνια συνεργάτιδα μας, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πανθερμαικό Χαμόγελο» την Αθηνά Σαββίδου!
Ευχαριστούμε την Αθηνά για την τεράστια προσφορά της στο ελληνικό πολιτισμό και στην κοινωνία μας!
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς, στους φίλους και στους ταλαντούχους μαθητές της!
Αιώνια σου μνήμη αείμνηστη Αθηνά!
Καλό σου παράδεισο!
Κηδεία: Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 12:00
Ναός Πέτρου & Παύλου, Περαία Θεσσαλονίκης
11:00 – λεωφορείο από Ποδηλατούπολη, Βαρδάρη”

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη:

“Το Συλλογικό Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια για την ταχεία αποχώρηση της Αθηνάς Σαββίδου – επικεφαλής της πολιτιστικής κοινωνίας “Πανθερμαϊκό Χαμόγελο”.

Έχοντας ανεξάντλητη ενέργεια, βαθιά γνώση και μεγάλο παιδαγωγικό ταλέντο, η Αθηνά Σαββίδηου αφιέρωσε όλη της τη ζωή στο να υπηρετεί παιδιά και Μουσική. Οι μαθητές της Αθηνάς, πάντα περιτριγυρισμένοι από τη φροντίδα και την αγάπη της, πήραν μέρος σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς φωνητικής και φεστιβάλ, με συνέπεια να παίρνουν βραβεία.

Η Αθηνά ενθουσιωδώς και άμεσα ανέλαβε οποιαδήποτε επιχείρηση, ενέπνευσε και ενέπνευσε όχι μόνο μαθητές, αλλά και γονείς, δείχνοντας πόσο ταλαντούχα και πολύπλευρα παιδιά μπορούν να είναι.

Μακροχρόνια φιλική και γόνιμη συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας για την οργάνωση κρατικών εισακτέων και φωτεινών πολιτιστικών εκδηλώσεων με την άμεση εμπλοκή της παιδικής της ομάδας συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση των ρωσοελληνικών πολιτιστικών δεσμών.

Θρηνούμε αυτή τη μέρα με τους συγγενείς και αγαπημένους της Αθήνας Σαββίδου. Η τρυφερή μνήμη της Αθηνάς θα λάμπει για πάντα στις καρδιές μας, καθώς και το αμίμητο ζεστό της χαμόγελο”

Αφήστε μια απάντηση