Θεσσαλονίκη: Γης μαδιάμ η πόλη από ομάδες Ρομά – Άγριες συγκρούσεις με αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Γης μαδιάμ η πόλη από ομάδες Ρομά – Άγριες συγκρούσεις με αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναβρασμός επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη μεταξύ Ρομά και αστυνομικών, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι αλλά και για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη όσον αφορά στις συγκρούσεις μεταξύ Ρομά, αναρχικών και αστυνομίας, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι και για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, στην υποδιεύθυνση της οικονομικής αστυνομίας στον Δενδροπόταμο.

Οι «μάχες» μεταξύ Ρομά και αστυνομικών ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μετέβησαν στη γειτονιά του Δενδροποτάμου, ενώ παράλληλα γινόταν χρήση χημικών αλλά και πετροπόλεμος.

Στην οδό Λαγκαδά, στο ύψος της Σταυρούπολης, Ρομά άναψαν φωτιές σε κάδους και σταμάτησε η κυκλοφορία. Σοβαρά περιστατικά έγιναν επίσης στο Καλοχώρι αλλά και στον οικισμό Αγίας Σοφίας στα Διαβατά. Κάτοικοι του καταυλισμού άναψαν φωτιές, έκαψαν σκαπτικά μηχανήματα και υπάρχουν και αναφορές για πυροβολισμούς.

Στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σημειώθηκαν επίσης επεισόδια. Συγκεκριμένα στην οδό Ολυμπιάδος συνέβησαν τα επεισόδια, την ώρα που έληξε η πορεία στην Καμάρα. Μία ομάδα αποκολλήθηκε από την πορεία, ανέβηκε προς το τουρκικό προξενείο, πέταξε μολότοφ προς διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία απάντησε με χημικά.

Δεκάδες κάδοι πήραν φωτιά, ενώ η αστυνομία απάντησε και απώθησε το πλήθος με κρότου λάμψης, χημικά, και δακρυγόνα.

Δείτε το πρωινό ρεπορτάζ από το MEGA:

Αφήστε μια απάντηση