Θέρμανση: Τι συμφέρει περισσότερο μία τετραμελή οικογένεια για να ζεσταθεί – Αναλυτικά παραδείγματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέρμανση: Τι συμφέρει περισσότερο μία τετραμελή οικογένεια για να ζεσταθεί – Αναλυτικά παραδείγματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον χειμώνα να πλησιάζει και τις τιμές στην ενέργεια να μην υποχωρούν, η σπαζοκεφαλιά για τους καταναλωτές είναι μία: πώς θα ζεσταθούν.

Τα καυσόξυλα αποτελούν για πολλούς τη λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης, όμως η αυξημένη ζήτηση και το κόστος μεταφοράς έχει εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη. To ύψους του κόστους για κάθε νοικοκυριό προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης ζαλίζει.

Η πιο οικονομική λύση είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, λένε παράγοντες της αγοράς ενέργειας.

Όμως μεγάλο μέρος των νοικοκυριών έχει ήδη εγκλωβιστεί στις επιλογές των περασμένων ετών. Πάντως, σύμφωνα με εταιρείες διαχείρισης, από τη μία παρατηρείται μια αύξηση των μετατροπών των συστημάτων θέρμανσης από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο, ενώ από την άλλη θεωρείται δεδομένο ότι μια στις 3 πολυκατοικίες φέτος δεν θα ανάψουν τα καλοριφέρ.

Παραδείγματα

Τι συμφέρει περισσότερο στη θέρμανση

Φυσικό αέριο

Διαμέρισμα 100 τ.μ στην Καστοριά

Μηνιαία κατανάλωση 1.600 kWh

Με τιμή: 0,11€/kWh (*μετά την επιδότηση των 0,09€)

176€ το μήνα

Ηλεκτρικό ρεύμα – Με 3 κλιματιστικά τελευταίας τεχνολογίας

Διαμέρισμα στην Καστοριά

Μηνιαία κατανάλωση: 750 kWh

Με τιμή: 0,27€/kWh

202 € το μήνα

Πετρέλαιο θέρμανσης

Διαμέρισμα 100 τ.μ. στην Καστοριά

Μηνιαία κατανάλωση 200lt

Με τιμή: 1,40€/lt (*μετά την επιδότηση των 0,25€)

280€ το μήνα

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αττικής Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Νίκος Παπαγεωργίου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τις τιμές των καυσίμων.

«Προς στιγμήν υπάρχει μία σταθερότητα στις τιμές, δεν υπάρχει η τάση να αυξηθεί ούτε όμως να μειωθεί. Είναι σημαντικό ο κόσμος να υπολογίζει τα οικονομικά του και σύμφωνα με αυτά που έχει να παίρνει πετρέλαιο. Το πετρέλαιο παραμένει από τα φθηνότερα μέσα θέρμανσης για το ελληνικό σπίτι και θα υπάρχει και έλεγχος χαμηλής κατανάλωσης», ανέφερε αρχικά.

«Οι παραγγελίες τις πρώτες μέρες ήταν αυξημένες. Τώρα που ο καιρός είναι ήπιος υπάρχει μία σταθεροποίηση όσον αφορά στις παραγγελίες. Υπάρχουν κατοχυρωμένες προπαραγγελίες. Σε σχέση με πέρσι οι παραγγελίες είναι αυξημένες κατά 15%», πρόσθεσε.

Δείτε το θέμα από την πρωινή εκπομπή του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση