Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού

Υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αρχίζει αύριο στην Περαία, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ, το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού.

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΚΜ:

“ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

«1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού»

5 – 11 Οκτωβρίου 2021
Ώρα Έναρξης: 20:00 (ΝΕΑ ΩΡΑ)

Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000, Παραλία Περαίας, Δήμος Θερμαϊκού

Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά τροφίμων μακράς διαρκείας, χαρτικών, απορρυπαντικών και ειδών προσωπικής υγιεινής για την Αρωγή Θεσσαλονίκης.

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνδιοργάνωση με τη Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην» του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας και την Αντιδημαρχία Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Εθελοντισμού Δήμου Θερμαϊκού διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με διαγωνιστικό χαρακτήρα στο Δήμο Θερμαϊκού, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 5 έως και τις 11 Οκτωβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία.

Με την υποστήριξη του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει πέντε (5) θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες θα διαγωνιστούν και θα διεκδικήσουν συνολικά 15 βραβεία: Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Ερμηνείας Συνόλου, Α΄ & Β΄ Αντρικού Ρόλου, Α΄ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνογραφίας, Ενδυματολογίας, Μουσικής Σύνθεσης, Μουσικής Επιμέλειας, Χορογραφίας/Κίνησης, Φωτισμών, Βραβείο Κοινού και Βραβείο Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Θερμαϊκού.

Τιμώμενα Πρόσωπα ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΝΤΑΣ και η ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης:
ΤΡΙΤΗ 05/10 | ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Τιμητικό αφιέρωμα στο σπουδαίο ηθοποιό Κώστα Σαντά.
«15 Λεπτά Δεν Είναι Αρκετά» από τη Θεατρική Ομάδα Σ.Π.Α.Θ.Α.Τ. «Φύρδην Μίγδην» (εκτός συναγωνισμού)

ΤΕΤΑΡΤΗ 06/10 | ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ
«Οίκος Ενοχής» (διασκευή του έργου «Ράους») των Μ. Ρέππα & Θ. Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου

ΠΕΜΠΤΗ 07/10
«Γκόλφω For Ever» του Ντίνου Σπυρόπουλου από το Θεατρικό Εργαστήρι Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλαμαριάς «Η Κηφισιά»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/10
«Ο Σέντζας» του Παντελή Χορν από τη Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα

ΣΑΒΒΑΤΟ 09/10
«Μην Περιμένεις Ποτέ Το Τελευταίο Λεωφορείο» της Ειρήνης Παππά από το Θεατρικό Όμιλο Πάφου

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/10
«Τα Μωρά Τα Φέρνει Ο Πελαργός» των Μ. Ρέππα & Θ. Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα ENTREMOSOTROS της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης
ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Απονομή Βραβείων
Τιμητικό αφιέρωμα στην εκπληκτική Άννα Φόνσου.
Μουσική Βραδιά με το Θάνο Γκιουλετζή στο βιολί, τον Αχιλλέα Σοφούδη στα πλήκτρα και τη Βασιλεία Τζίνα στο τραγούδι.

Μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, Η Οργανωτική Επιτροπή Του Φεστιβάλ αποφάσισε την αλλαγή ώρα έναρξης της κάθε ημέρας από τις 20:30 στις 20:00, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, των διαγωνιζομένων ομάδων και της Κριτικής Επιτροπής.

Η Αλλαγή ώρας, δεν επηρεάζει τις κρατήσεις που έχουν γίνει έως τώρα και συνεχίζονται κανονικά.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30

Η διοργάνωση πραγματοποιείται τηρώντας όλα τα μέτρα και τις επίσημες οδηγίες για την προστασία από τη μετάδοση του Covid-19.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο από το θέατρο, όσο και σε όλη τη διάρκεια της κάθε παράστασης.
Η είσοδος στο θέατρο επιτρέπεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (εντός 6 μηνών από τη διάγνωση) ή δήλωσης αρνητικού pcr ή rapid test εντός 48 ωρών, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες που ισχύουν από 13/09/2021. Ο έλεγχος πιστοποιητικών και ταυτοπροσωπίας διενεργείται κατά την είσοδο των θεατών στο θέατρο.

Λόγω του περιορισμού πληρότητας του θεάτρου, είναι υποχρεωτική η κράτηση θέσης τηλεφωνικά στον αριθμό 694 444 3288 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση fyrdinmigdin@gmail.com
Εφόσον συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών, δεν υπάρχει δυνατότητα εισόδου ατόμων χωρίς κράτηση στο χώρο”

Αφήστε μια απάντηση