Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει δυναμικό άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει δυναμικό άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προσέγγισης της ισπανικής αγοράς, συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «FITUR 2022», η οποία πραγματοποιήθηκε από 19 έως 23 Ιανουαρίου στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

H διοργάνωση είναι η σημαντικότερη έκθεση τουρισμού στην Ισπανία και μία εκ των σημαντικότερων παγκοσμίως, καθώς σε αυτή συμμετείχαν περίπου 7.000 επιχειρήσεις από 107 χώρες ως εκθέτες, ενώ την επισκέφτηκαν περίπου 80.000 επαγγελματίες.

Η Ισπανία αποτελεί μία πολύ σημαντική αγορά-στόχο για τον ελληνικό τουρισμό με πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιώντας τον στρατηγικό της σχεδιασμό, την προσεγγίζει στοχευμένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική Περιφέρεια που συμμετείχε στο περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ είχε προηγηθεί εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο στη Μαδρίτη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι Ισπανοί επισκέπτες, οι οποίοι πραγματοποιούν πολυήμερες διακοπές υψηλού οικονομικού προϋπολογισμού οικογενειακά ή μεμονωμένα, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή που συνδυάζει το προϊόν «ήλιος-θάλασσα» με άλλες μορφές θεματικού τουρισμού που σχετίζονται με τη φύση και τις υπαίθριες δραστηριότητες (outdoor activities), αλλά και με τον θρησκευτικό, ιστορικό και πολιτιστικό τουρισμό, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους.
Η ιστορία του Μεγάλου Αλέξανδρου, τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, ο Όλυμπος, τα υδάτινα οικοσυστήματα, ο φυσικός πλούτος της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και οι υπέροχες παραλίες της, είναι τα βασικά σημεία που κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, θέλουν να ανακαλύψουν και τους υπόλοιπους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα στελέχη της Περιφέρειας πραγματοποίησαν επίσης Β2Β συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες του τουρισμού, στους οποίους παρουσίασαν την Κεντρική Μακεδονία ως έναν ασφαλή και πολυποίκιλο προορισμό που μπορεί να προσφέρει μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες στον επισκέπτη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ είχαν και τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις νέες συνθήκες και ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία στον παγκόσμιο τουρισμό.

«Η Ισπανία αποτελεί σημαντική αγορά για εμάς, όχι μόνο γιατί είναι μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Ευρώπης με επισκέπτες που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν πολλές μορφές τουρισμού και διαθέτουν υψηλό budget κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, αλλά και γιατί αποτελεί πύλη εισόδου των ισπανόφωνων κατοίκων της Λατινικής Αμερικής στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρεί ένα μεγάλο άνοιγμα στην ισπανική αγορά, με διάφορες δράσεις, σε συνεργασία και με το γραφείο που θα επανασυστήσει ο ΕΟΤ στην Ισπανία. στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση των εισερχόμενων ροών της Κεντρικής Μακεδονίας και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Αφήστε μια απάντηση