Ζωόφιλοι πάρτε θέση: Δρομολογούν την υποχρεωτική στείρωση όλων των ζώων συντροφιάς

Ζωόφιλοι πάρτε θέση: Δρομολογούν την υποχρεωτική στείρωση όλων των ζώων συντροφιάς

Κατηγορηματικά αντίθετοι σε προβλέψεις του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη στείρωση ακόμη και δεσποζόμενων ζώων, εκφράζουν κυνόφιλοι από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Λευκό Πύργο.

Μαζί με τους σκύλους τους, πολλοί από αυτούς, επισημαίνουν ότι συμφωνούν στο να λυθεί το πρόβλημα των αδέσποτων με στειρώσεις, διατρανώνουν την αντίθεσή τους ωστόσο στην υποχρεωτικότητα της στείρωσης για ιδιώτες εκτροφείς αλλά και για απλούς ιδιοκτήτες σκύλων. Επισημαίνουν δε ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί η συγκεκριμένη πρόβλεψη κινδυνεύουν να εξαφανιστούν οι ελληνικές φυλές που έχουν σωθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Σημειώνεται πως το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση έως και τις 20 Μαΐου και πώς προτάσεις σε αυτή τη διαδικασία, για τις οποίες ενημερώθηκαν και οι βουλευτές, έχουν καταθέσει μεταξύ άλλων και η κυνηγετική ομοσπονδία Ελλάδος και ο κυνολογικός όμιλος ελπίζοντας να εισακουστούν προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα για το θέμα των στειρώσεων.

Περιμένουμε να πάρουν θέση και τα φιλοζωϊκά σωματεία που εδρεύουν στον Δήμο Θερμαϊκού…

Αφήστε μια απάντηση