Ερχονται Σέρβοι στον Θερμαϊκό

Ερχονται Σέρβοι στον Θερμαϊκό

Σέρβους τουρίστες, μετά από έναν χρόνο, ετοιμάζεται να υποδεχτεί η περιοχή μας, καθώς ανοίγουν τα σύνορα (μόνο για Σέρβους υπηκόους) κι έτσι, κυρίως η Περαία, είναι βέβαιο πως θα “απορροφήσει” αρκετούς απ΄ αυτούς τους επισκέπτες οι οποίοι παραδοσιακά προτιμούν τον Δήμο Θερμαϊκού για τις διακοπές τους.

Οι υπήκοοι της Σερβίας θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από σήμερα, 19 Απριλίου. Η είσοδος των Σέρβων στην Ελλάδα θα μπορεί να γίνει αεροπορικώς ή οδικώς από τις συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα και της Νυμφαίας στη Βουλγαρία.

Ο Σέρβος πρέσβης στην Αθήνα, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, ανέφερε επίσης ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα έχει εκδοθεί από επίσημη σερβική αρχή ή αρνητικό PCR τεστ όχι παλαιότερο των 72 ωρών.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, 24 ώρες από το ταξίδι στην Ελλάδα, ανέφερε στο Tanjug ο πρέσβης, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι στις 29 Μαρτίου ανήγγειλε το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σύνορα, κατ εξαίρεση, για τους πολίτες της Σερβίας πριν από το Πάσχα με δεδομένο ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της Σερβίας έχει ήδη εμβολιαστεί.

Ο κ. Θεοχάρης, διευκρίνισε τότε ότι το άνοιγμα των συνόρων για τους Σέρβους θα λειτουργήσει πιλοτικά για την εξαγωγή συμπερασμάτων πριν την επίσημη έναρξη της θερινής σεζόν.

Ας τους υποδεχτούμε, λοιπόν…

Αφήστε μια απάντηση