Ερχεται ο Λεβαδειακός στη Μηχανιώνα και ο Ποσειδώνας θυμάται…

Ερχεται ο Λεβαδειακός στη Μηχανιώνα και ο Ποσειδώνας θυμάται…

Η αναφορά του Ποσειδώνα Μηχανιώνας στο επερχόμενο ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και οι ιστορίες του παρελθόντος:

“Στο άκουσμα της χθεσινής κλήρωσης του κυπέλλου Ελλάδος είμαστε σίγουροι πως στους μεγαλύτερους ηλικιακά φίλους της ομάδας ξύπνησαν μνήμες από τα παλιά. Ο νους των παλαιότερων γύρισε 30 χρόνια πίσω. Ήταν η σεζόν 1991-92 όταν και πάλι ο Ποσειδώνας είχε αντιμετωπίσει σε διπλούς -τότε- αγώνες τον Λεβαδειακό.

Η ομάδα μας είχε πάρει φόρα και αρχικά στους ομίλους του κυπέλλου τερμάτισε πρώτη νικώντας μεταξύ άλλων τον ΠΑΟΚ (3-2) αλλά και τον Ολυμπιακό Βόλου (2-0). Αξίζει να σημειωθεί πως δέκα μέρες μετά την ήττα από τον Ποσειδώνα η ομάδα του Μιροσλάβ Μπλάζεβιτς απέκλεισε στο κύπελλο Ουέφα την Μαλίν (τροπαιούχος UEFA Super Cup δύο χρόνια πριν) , ενώ την ίδια χρονιά έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.
Στον επόμενο γύρο ο Ποσειδών αντιμετώπισε σε διπλούς αγώνες τον Χαραυγιακό (ομάδα Β’ εθνικής), τον οποίο κατάφερε να αποκλείσει πάρα την διαφορά κατηγορίας που είχαν ανάμεσα τους. Στο πρώτο παιχνίδι η Μηχανιώνα γνώρισε την ήττα με 2-1, όμως στον επαναληπτικό οι παίχτες του Στράτου Βουτσακέλη “χόρευαν” στην βροχή επικρατώντας με 4-1 στην παράταση!

Η πρόκριση αυτή έφερε στον δρόμο μας τον Λεβαδειακό που ήταν εκ των μεγάλων φαβορί για την άνοδο στην Α’ εθνική. Προπονητής της Λιβαδειάς ήταν ο Γιώργος Φοιρός, ενώ στο ρόστερ της είχε παίκτες που είχαν πρωταγωνιστήσει προηγουμένως στην Α΄Εθνική (Μανίκας, Γκουλής, Μαρτιναίος, Τσάνας, Κόιτς κ.α.) και παίκτες που θα πρωταγωνιστούσαν μετέπειτα και μάλιστα θα έφταναν και στην Εθνική Ελλάδος (Κασάπης, Γκώνιας).
Στο πρώτο παιχνίδι ο Λεβαδειακός επικράτησε με 4-2 και όλα έμοιαζαν να είχαν κριθεί, όμως στον επαναληπτικό ο Ποσειδώνας έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι επικρατώντας με 3-1 προχωρώντας έτσι στην επόμενη φάση του θεσμού. Για την ιστορία τα τέρματα της ομάδας μας πέτυχαν οι: Παρασκευόπουλος, Μπουρδαμής και Ζαρογιάννης, ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε σε 3-1 ο Τσάνας.

Με τη νίκη – πρόκριση επί του Λεβαδειακού η Μηχανιώνα προκρίθηκε στους 8 του κυπέλλου Ελλάδος κάτι που μέχρι τότε δεν είχε καταφέρει ποτέ άλλοτε ομάδα τρίτης εθνικής κατηγορίας!

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας (Βουτσακέλης): Καραβασίλης, Παρασκευόπουλος, Καλφαδόπουλος, Τράκας, Σαμλίδης, Βαζάκας, Ακλάσης, Σταμίδης, Γούσιος (57′ Καστανίδης, 66′ Κουτσιαφάρας), Ζαρογιάννης.
Λεβαδειακός (Φοιρός): Μανίκας, Γκουλής, Λαζάρου, Μαρτιναίος, Λούλος (75′ Μάρκου), Μπλέτσας, Παπανικολάου (45′ Μαρινάκης), Γκώνιας, Κόιτς, Καβαλιέρης, Τσάνας”.

Αφήστε μια απάντηση