«Επιτυχία» Τσαμασλή! Εκτός σχολικού βιοκλιματικού σχεδιασμού ο Δήμος Θερμαϊκού

«Επιτυχία» Τσαμασλή! Εκτός σχολικού βιοκλιματικού σχεδιασμού ο Δήμος Θερμαϊκού

Δεκαεπτά νέα σχολεία θα κατασκευαστούν στην Κεντρική Μακεδονία μέσω ΣΔΙΤ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται για 17 υπερσύγχρονες, βιοκλιματικές σχολικές μονάδες που θα κατασκευαστούν στην Κεντρική Μακεδονία μέσω ΣΔΙΤ προϋπολογισμού 129 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τα 3 clusters 12 Δικαστικών Μεγάρων προϋπολογισμού 310 εκατομμυρίων ευρώ σε Κρήτη, Κεντρική Μακεδονία και Κεντρική Ελλάδα.

Από όλο αυτόν τον σχεδιασμό όπως θα παρατηρήσετε παρακάτω απουσιάζει ο Δήμος Θερμαϊκού. Η Κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την κατασκευή τέτοιων σύγχρονων σχολικών βιοκλιματικών μονάδων σχεδόν παντού στη Θεσσαλονίκη, πλην του δικού μας Δήμου. Ο διπλανός δήμαρχος της Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, φρόντισε να εξασφαλίσει μια τέτοια μονάδα στον Τρίλοφο, σε αντίθεση με τον Τσαμασλή ο οποίος κατάφερε για μία ακόμη φορά το… ακατόρθωτο!

Για τα έργα ΣΔΙΤ, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, σχολίασε: «Ήδη έχει εγκριθεί το μεγάλο ΣΔΙΤ συντήρησης και λειτουργίας του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας προϋπολογισμού 235 εκατομμυρίων ευρώ, το νέο κτήριο στην Πειραιώς που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Γ.Γ. Υποδομών, οι 17 υπερσύγχρονες, βιοκλιματικές σχολικές μονάδες στην Κεντρική Μακεδονία προϋπολογισμού 129 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τα 3 clusters 12 Δικαστικών Μεγάρων προϋπολογισμού 310 εκατομμυρίων ευρώ σε Κρήτη, Κεντρική Μακεδονία και Κεντρική Ελλάδα».

Επαφή με τον κ. Καραγιάννη έχει ο δήμαρχος Τσαμασλής; Υποτίθεται ανήκει στη ΝΔ. Υποτίθεται…

Τα σχολεία βρίσκονται στους Δήμους Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλαμαριάς, Πυλαίας – Χορτιάτη και Κατερίνης. Μάλιστα, τα καινούργια σχολεία θα έχουν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Η κατασκευή των έργων αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2021 και ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 128,4 εκ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Η κατασκευή των συγκεκριμένων σχολείων αποτελεί πάγιο αίτημα των δήμων και των τοπικών κοινωνιών, ενώ εξαιρετικής σημασίας για την πόλη της Κατερίνης και γενικότερα για την Πιερία είναι η κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης.

Πάγιο αίτημα των παραπάνω Δήμων οι οποίοι πάλεψαν και τα πήραν. Ο Δήμος Θερμαϊκού ξανά στην απ΄ έξω! Συγχαρητήρια δήμαρχε…

Αφήστε μια απάντηση