Επιδοτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο & καύσιμα – Επιδόματα στις ευάλωτες ομάδες

Επιδοτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο & καύσιμα – Επιδόματα στις ευάλωτες ομάδες

Επιδοτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, επιδόματα για ευάλωτες ομάδες, αλλά και επιδοτήσεις καυσίμων είναι το τριπλό σχήμα που ενεργοποιεί η κυβέρνηση έναντι της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος

Οι επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν στα ίδια επίπεδα το μήνα Μάρτιο, αλλά υπερδιπλασιάζονται για το μήνα Απρίλιο.

Συγκεκριμένα για τις πρώτες κατοικίες των νοικοκυριών η μέση επιδότηση αυξάνεται από τα 39 ευρώ στα 72 ευρώ για τις πρώτες 300 kWh, ενώ για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η επιδότηση αυξάνεται από τα 53 ευρώ στα 87.

Για τους μη οικιακούς καταναλωτές η επιδότηση αυξάνεται για τον Απρίλιο από τα 65€/MWh στα 130€/MWh.

Για τις μικρές επιχειρήσεις, αλλά και τα αρτοποιεία, η επιδότηση αυξάνεται στα 230€/MWh.

Για τα φυσικό αέριο η κρατική επιδότηση παραμένει η ίδια με τον Φεβρουάριο, στα 20€/MWh.

Επιδοτήσεις καυσίμων
Μέσω ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων θα μπορούν να πάρουν επιδότηση ύψους 22 λεπτών το λίτρο για κατανάλωση 180 λίτρων στο τρίμηνο όσοι έχουν εισόδημα έως 30.000€.

Επιπλέον επιδότηση θα υπάρχει για το πετρέλαιο κίνησης.

Οι δικαιούχοι που θα πάρουν τα 200 ευρώ
Ποσό ύψους 200€ θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι, υπερήλικες, ΑΜΕΑ, ενώ διπλό επίδομα θα πάρουν όσοι είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 200 ευρώ θα δοθεί και στις υπηρεσίες ταξί.

Μηδενικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο αγροτών για το 2022
Μηδενικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών προβλέπεται για όλο το 2022, αλλά και μειωμένος ΦΠΑ στα λιπάσματα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον παρεμβάσεις για τον αγροτικό τομέα μετά και τις τελικές αποφάσεις της Κομισιόν για τη νέα Εργαλειοθήκη.

Στα πρότυπα του Freedom Pass η ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων – Πώς θα δίνεται η επιδότηση
Με την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων θα δοθεί η επιδότηση καυσίμων σε συγκεκριμένες ομάδες φυσικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Η επιδότηση της βενζίνης θα χορηγείται για τρεις μήνες από τον Απρίλιο έως και το Ιούνιο και θα αφορά φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες με εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Η επιχορήγηση θα δοθεί με ηλεκτρονική κάρτα, όπως στην περίπτωση του freedom pass και για όσους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα το ποσό θα πιστωθεί στην τραπεζική τους κάρτα.

Ο δικαιούχος θα δηλώνει στο gov.gr τον αριθμό πινακίδας του ΙΧ και η ενίσχυση θα δίνεται για κάθε ΙΧ ανά φυσικό πρόσωπο.

Η επιδότηση αφορά σε 60 λίτρα καυσίμων και ισούται 0,22 ευρώ/λίτρο. Για τους τρεις μήνες το ποσό είναι στα 40 ευρώ και για τους νησιώτες στα 0,28 ευρώ/λίτρο και άρα στο τρίμηνο η ενίσχυση είναι 50 ευρώ.

Για τις μηχανές η ενίσχυση είναι στα 30 ευρώ στο τρίμηνο και στα 35 ευρώ για τις νησιωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον υπουργό με την επιδότηση της βενζίνης αν η τιμή είναι στα 2,10 ευρώ/λίτρο για τα πρώτα 60 λίτρα η τιμή μετά την επιδότηση μειώνεται στα 1,88 ευρώ το λίτρο.

Επίσης επιδοτείται η τιμή του πετρελαίου κίνησης στην εσωτερική αγορά. Η επιδότηση είναι στα 0,12 ευρώ/λίτρο. Το όφελος μαζί με το ΦΠΑ είναι στα 0,15 ευρώ/λίτρο. Έτσι αν η τιμή 2 ευρώ με την επιδότηση μειώνεται στα 1,85 ευρώ το λίτρο.

Αφήστε μια απάντηση