Επίθεση ΚΚΕ προς τη διοίκηση Τσαμασλή

Επίθεση ΚΚΕ προς τη διοίκηση Τσαμασλή

Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση, το ΚΚΕ Θερμαϊκού, επιτίθεται προς τη διοίκηση του Γιώργου Τσαμασλή, αναφορικά με το θέμα της διασποράς του κορωνοϊού, ειδικά στην περιοχή της Μηχανιώνας. Ζητά την λήψη άμεσων μέτρων και την διακοπή των αντιφατικών δηλώσεων εκ μέρους του.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Η κυβέρνηση μαζί με τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού παίζουν κορώνα – γράμματα τη ζωή του λαού της περιοχής. Το τρίτο κύμα πανδημίας αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις ευθύνες τους, με τα μηδαμινά μέτρα προστασίας που παίρνουν, ειδικά στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας , μετά την έξαρση που υπάρχει στην Ιχθυόσκαλα.

Οι αντιφατικές δηλώσεις της Διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού σχετικά με την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊου, από την μία προσπαθεί να καθησυχάσει τους δημότες λέγοντας πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, και από την άλλη ζητάει το μόνο μέτρο του κλεισίματος των σχολείων. Δείχνουν για άλλη μία φορά την ανεπάρκεια τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και της προστασίας της υγείας του λαού. Όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για την πανδημία άλλο τόσο τα lockdown και οι απαγορεύσεις, θα αποτελούν ημίμετρα για την προστασία της υγείας του λαού. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι επιλογές του είχαν να κάνουν με την:

Παντελή έλλειψη προληπτικών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζόμενων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους. Στην Νέα Μηχανιώνα υπάρχουν κ’ άλλοι μεγάλοι εργασιακοί χώροι εκτός της ιχθυόσκαλας.

Την υποβάθμιση του Κ.Υ Μηχανιώνας. Δεν έγιναν μαζικές προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, μετατρέποντάς το επιπλέον σε εμβολιαστικό κέντρο και επιβαρύνοντας το ήδη λειψό προσωπικό, χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του δήμου, αλλά και των γύρω περιοχών

Το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικά κανένα μέτρο πρόληψης και ασφάλειας, όπως λιγότερους μαθητές ανά τάξη, με προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για λειτουργία απογευματινών τμημάτων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, κλπ

Την έλλειψη μαζικών – επαναλαμβανόμενων τεστ στον πληθυσμό της περιοχής

Την μη πύκνωση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών ώστε να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας του επιβατικού κοινού σε ώρες αιχμής.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, πρέπει να γνωρίζουν πως δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση και το Δήμο που να μπορεί να καλύψει τις πραγματικές τους ανάγκες για ουσιαστική πρόληψη και προστασία της υγείας και της ζωής τους.

Οι επιλογές κυβέρνησης και Δήμου είναι επιλογές στήριξης των επιχειρηματιών και της κερδοφορίας τους. Τα γενικευμένα ή τοπικά lockdown, είναι ημίμετρα και δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα, που είναι οι πολιτικές που τόσα χρόνια θυσιάζουν την δημόσια υγεία – πρόνοια στο βωμό του κέρδους και της εμπορευματοποίησης. Ο συμβιβασμός και η ανοχή σ’ αυτές τις πολιτικές εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, το μέλλον, και την ίδια την ζωή των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή πρόταξε το ζήτημα της προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού με συγκεκριμένες προτάσεις και τόνισε ότι και κάτω από τις μάσκες ο λαός μας έχει φωνή και δεν μπορεί η πανδημία να λειτουργεί ως πρόσχημα για να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου για τις εργατικές – λαϊκές διεκδικήσεις.

Ο λαός της περιοχής πρέπει άμεσα να κινητοποιηθεί και να απαιτήσει:

Η κυβέρνηση να στείλει τώρα συνεργεία για μαζικά δωρεάν τεστ των δημοτών, ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους εργασίας.
Να παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων της περιοχής. Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Να βρεθούν και να εξασφαλιστούν κατάλληλες και επαρκείς αίθουσες για τους μαθητές της περιοχής.

Να ενισχυθεί αποφασιστικά το Κέντρο Υγείας Μηχανιωνας που καλύπτει χιλιάδες πληθυσμού που ζει ή εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή. Με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και την παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και τεχνολογικού εξοπλισμού. Να γίνει πραγματική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
Άμεση πύκνωση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Άμεσα μέτρα ουσιαστικής στήριξης εργαζόμενων , ανέργων, και επαγγελματιών, χωρίς προϋποθέσεις, απέναντι στις συνέπειες της νέας βαθειάς οικονομικής κρίσης μου μαστίζει ξανά μέσα σε λίγα χρόνια τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και ρομά με ειδικά ενημερωτικά – διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που κατοικούν και στους χώρους που συχνάζουν”

Αφήστε μια απάντηση