Εξαδάκτυλος στο BestCity.gr: « Δεν νοιώθω έτοιμος να κατέλθω στην πολιτική»

Εξαδάκτυλος στο BestCity.gr: « Δεν νοιώθω έτοιμος να κατέλθω στην πολιτική»

Ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, στο BestCity.gr! Η «συνέντευξη του Σαββάτου» φιλοξενεί τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και συντοπίτη μας, καθώς έλκει την καταγωγή του από το Αγγελοχώρι. Ο κ. Εξαδάκτυλος, απαντά στο «καυτό» ερώτημα των ημερών που τον αφορά κα βγάζει είδηση, τονίζοντας πως δεν προτίθεται να κατέλθει στην πολιτική, παρά τη φημολογία περί συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, διότι δεν είναι ακόμα έτοιμος για κάτι τέτοιο, όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε:

-Τι γεύση σας αφήνει η «περιπέτεια» της πανδημίας και τι προβλέπετε για την περαιτέρω εξέλιξή της στη χώρα μας;

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τον ιό. Η διασπορά στην κοινότητα είναι μεγάλη. Ευτυχώς, οι επιπτώσεις της είναι μικρότερες εξαιτίας του εμβολίου και αυτό είναι παρήγορο, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έσπευσε να εμβολιαστεί. Το σίγουρο είναι πως αυτοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα και ειδικά εκείνοι άνω των 50 ετών»

-Βλέπετε ένα νέο lockdown τους επόμενους μήνες;

«Υπό τις παρούσες συνθήκες και εάν εξελιχθούν τα πράγματα βάση των τωρινών δεδομένων, όχι! Κι αυτό διότι συνεχώς εμβολιάζεται κι άλλος πληθυσμός…»

-Απ΄ ότι ξέρουμε κατάγεστε από το Αγγελοχώρι. Τι σημαίνει για εσάς αυτή η περιοχή;

«Προσωπικά θεωρώ όλο τον νομό μας, πατρίδα μου! Στο Αγγελοχώρι έχω συγγενείς, όπως συγγενείς έχω στον Τρίλοφο και στο Πλαγιάρι. Δυστυχώς, δεν έχω τη δυνατότητα να επισκέπτομαι συχνά τις περιοχές αυτές, με τις περισσότερες φορές να περιορίζομαι σε μια βόλτα στην Περαία, όμως η αγάπη και η σκέψη μου είναι δεδομένη!»

-Ο Δήμος Θερμαϊκού, θεωρείται μια συνεχώς εξελισσόμενη περιοχή με πολλές και μεγάλες δυνατότητες. Είναι έτσι;

«Ασφαλώς και είναι έτσι! Πρόκειται για μια μεγάλη περιοχή με φυσικό κάλλος που σπάνια συναντάει κανείς. Εχει ανθρώπους δυναμικούς και παραγωγικούς οι οποίοι αποτελούν και την «περιουσία» αυτής της πανέμορφης περιοχής. Θεωρώ πως πολύ σύντομα ο Δήμος Θερμαϊκού θα πρωταγωνιστήσει σε πολλούς τομείς, διότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να το πράξει»

-Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει φημολογία σύμφωνα με την οποία θα κατέλθετε στην πολιτική, στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ισχύει κάτι τέτοιο;

« Ναι, έχω ακούσει και έχω διαβάσει κι εγώ αυτή την πιθανότητα που αφορά το πρόσωπό μου. Καταρχήν να σας πω, πως η πολιτική δεν είναι κάτι καινούριο για μένα. Να θυμίσω πως στις εκλογές του 2015 ήμουν στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, θέλοντας να δηλώσω με την κίνησή μου αυτή, εκείνη την εποχή, την στήριξη και το πιστεύω μου στο πρόγραμμα του κόμματος. Θεωρώ πως εάν η ΝΔ είχε κερδίσει τότε τις εκλογές η πορεία του τόπου θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Συνεπώς, το ενδιαφέρον μου για τα κοινά είναι κάτι που με χαρακτηρίζει, θέλοντας να προσφέρω από υπεύθυνες θέσεις απ΄ όπου μπορώ, όπως πράττω και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Παρά ταύτα, δεν νοιώθω έτοιμος να κατέλθω στον πολιτικό στίβο από τη θέση του βουλευτή. Εχω να δώσω ακόμα πολλά στην επιστήμη μου την οποία δεν θέλω να εγκαταλείψω τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Αφήστε μια απάντηση