ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος & επιστρεπτέα προκαταβολή – Το ραντεβού με την Εφορία

ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος & επιστρεπτέα προκαταβολή – Το ραντεβού με την Εφορία

Ξεκινά το ετήσιο ραντεβού των φορολογουμένων με την Εφορία για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος και άλλων φόρων.

Αν και ο ρυθμός των δηλώσεων έχει αυξηθεί, απομένουν περίπου 2 εκατ. φορολογούμενοι οι οποίοι αναμένεται να καταβάλλουν τις δηλώσεις τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από φέτος, ο φόρος εισοδήματος θα εξοφληθεί σε 8 δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Ιουλίου και την τελευταία έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2023.

Όσοι επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο έως τις 29 Ιουλίου 2022, θα έχουν έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού.

Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα ένταξης του φόρου στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων ή αποπληρωμής σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, που έχει ξεκινήσει ήδη η αποπληρωμή του, στο τέλος Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η πληρωμή της 3ης δόσης από τις συνολικά δέκα.

Και για τον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται ρύθμιση έως 24 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες επιβαρύνονται με επιτόκιο 5%, ή 12 άτοκες δόσεις με την χρήση πιστωτικών καρτών.

Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, η πρώτη δόση θα καταβληθεί στο τέλος του μήνα και η τελευταία στις 30 Ιουνίου του 2030, δηλαδή σε 96 δόσεις. Υπάρχει η δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης έως τις 29 Ιουλίου, με μπόνους 15% επί του συνόλου της οφειλής.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της εβδομάδας που διανύουμε θα ξεκινήσει η πίστωση των χρημάτων του Power Pass στους δικαιούχους, ενώ στα σκαριά είναι νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα παρουσιάζει όλες τις τιμές των παροχών ρεύματος, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Αφήστε μια απάντηση