Ενημέρωση με Τροκάνα για θέματα πολιτικής άμυνας από το Α.Τ Θερμαϊκού

Ενημέρωση με Τροκάνα για θέματα πολιτικής άμυνας από το Α.Τ Θερμαϊκού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου, ενημέρωση για θέματα Πολιτικής Άμυνας του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Επανομής, σύμφωνα με τα ετήσια προγράμματα εκπαίδευσης έτους 2022.

Οι πολίτες οι οποίοι ήταν από τον Δήμο Θερμαϊκού, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκπαίδευση, η οποία περιελάμβανε τα παρακάτω:

Γενικά περί πολιτικής άμυνας, Συμβατικά όπλα μέσα προστασίας, Βιολογικός-Χημικός πόλεμος, Μέτρα προστασίας Αμάχου πληθυσμού, Γενικά περί Πυρκαγιών – Πυρόσβεση και Πρώτες Βοήθειες.

Ενημέρωση για θέματα Πολιτικής Άμυνας πραγματοποίησαν ο Αστυνόμος ΧΟΛΙΑΡΑΣ Κωνσταντίνος και ο Π.Υ. ΤΡΟΚΑΝΑΣ Παναγιώτης του Α.Τ. Θερμαϊκού.

Για την Πυρόσβεση, ενημέρωση έκανε ο Υποπυραγός ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Φώτιος, από τον Στρατό ο Λοχαγός ΑΞΙΩΤΗΣ Γεώργιος, ενώ, την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών, την πραγματοποίησαν ο Διασώστης ΛΕΖΚΙΔΗΣ Ιωάννης, ο Διασώστης ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ Σπυρίδων και η ΣΤΑΝΟΥ Αλεξάνδρα.

Οι εκπαιδευόμενοι αποκτήσαν τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας και ενημερώθηκαν, ότι η Πολιτική Άμυνα δεν είναι απαραίτητη μόνο σε μια εμπόλεμη κατάσταση, αλλά και σε καιρό ειρήνης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από απρόοπτα και αιφνίδια γεγονότα.

Η σημερινή ενημέρωση δεν έχει να κάνει με τις τελευταίες συγκυρίες. Είναι μία τακτική ενημέρωση των πολιτών που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση