Ενημέρωση Κούτουκα: 243 κρούσματα σε τρεις εβδομάδες

Ενημέρωση Κούτουκα: 243 κρούσματα σε τρεις εβδομάδες

Μετά από επίμονα ερωτήματα δημοτών και αναφορά του δημοτικού συμβούλου, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο αντιδήμαρχος, Κώστας Κούτουκας, έδωσε ενημέρωση για τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στον Δήμο Θερμαϊκού τις τελευταίες τρεις εβδομάδες:

«Οι μολύνσεις αφορούν τους κατοίκους ολοκλήρου του Δήμου μας, δηλαδή και των οκτώ χωριών συνολικά και δεν υπάρχει δυνατότητα να γνωρίζουμε τον αριθμό ανά κοινότητα. Αφορούν μια ολόκληρη εβδομάδα και είναι καταγεγραμμένα από κάθε φορέα που κάνει τέστ, ιδιωτικό ή δημόσιο. Την τρίτη εβδομάδα πριν την Δευτέρα που μας πέρασε είχαμε 44 μολύνσεις, την δεύτερη εβδομάδα 120 και την προηγούμενη εβδομάδα πριν την Δευτέρα είχαμε 79. Αυτά όπως είπα αφορούν το σύνολο των κατοίκων του Δήμου μας», ανέφερε.

Βάση των αριθμών που παραθέτει ο κ. Κούτουκας (μία απλή πρόσθεση οδηγεί στον αριθμό 243) μιλάμε για ένα τεράστιο νούμερο, αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για 8 χωριά (μέσος ημερήσιος αριθμός 11 κρούσματα!!!) και αποτυπώνει ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος στην περιοχή μας. Που εδράζεται, λοιπόν, ο εφησυχασμός του δημάρχου Τσαμασλή; Και γιατί μια τέτοιου είδους ενημέρωση πρέπει να γίνεται διαλογικά, μέσω facebook και όχι με επίσημες ανακοινώσεις, ώστε να ενημερώνεται υπεύθυνα ο κόσμος;

Αφήστε μια απάντηση