Ενίσχυση στην Εθελοντική Πολιτική Προστασία από την Περιφέρεια-Δηλώσεις Πατουλίδου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενίσχυση στην Εθελοντική Πολιτική Προστασία από την Περιφέρεια-Δηλώσεις Πατουλίδου (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότερα από 17700 είδη ατομικής προστασίας αλλά και εξοπλισμού, αξίας 470.000 ευρώ παρέδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας και στην ΕΜΑΚ.

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ο πρώτος φορέας που μετά από 15 χρόνια παραδίδει εξοπλισμό ατομικής προστασίας σε εσάς, στους ανθρώπους των εθελοντικών ομάδων” σημείωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαριστώντας μεταξύ άλλων τα στελέχη της πολιτικής προστασίας που χωρίς να υπολογίζουν τον προσωπικό κίνδυνο αφιερώνονται στο να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών.

“Για εμάς η προστασία και η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των συμπολιτών μας, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος ήταν και παραμένουν κορυφαίες προτεραιότητες” υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας, προσθέτοντας πως το υλικό αυτό και τα είδη ατομικής προστασίας θα βοηθήσουν το προσωπικό της πολιτικής προστασίας, στο οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το σπουδαίο έργο.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε νωρίτερα σε όλες τις ενέργειες που έκανε η περιφέρεια για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ήδη από τις αρχές της κρίσης αλλά και μέσα στην πανδημία ενώ τόνισε τόση βοήθεια αυτή που στηρίχθηκε σε μεγάλο μέρος στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας» εξέφρασε από την πλευρά της και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου η οποία στη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε πώς το ζήτημα του εξοπλισμού των ομάδων αποτελούσε εδώ και χρόνια ένα μεγάλο πρόβλημα που σήμερα όμως λύνεται σε μεγάλο βαθμό.

Πηγή: grtimes.gr

Αφήστε μια απάντηση