Εμβολιασμός παιδιών: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών (ΒΙΝΤΕΟ)

Εμβολιασμός παιδιών: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανοίγει σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, η πλατφόρμα έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, για τα παιδιά τους ηλικίας 5 -11 ετών. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά η κ. Μαρίνα Παπανικολάου, μητέρα του Ηρακλή Μπέλση, μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, και ο μικρός μαθητής.

«Θέλω πολύ να εμβολιαστώ για να γυρίσω στην καθημερινότητά του, να βλέπω τους φίλους μου χωρίς μάσκα και τους συγγενείς μου. Θα το κάνω μόνο με την έγκριση των γιατρών αυτό. Και ο γιατρός μου είπε ότι αν το επιτρέψουν αυτοί που είναι στα εργαστήρια, να το κάνω το εμβόλιο. Το έχω συζητήσει και με ένα φίλο μου. Αλλά η μαμά έχει δώσει την έγκριση», είπε ο μικρός Ηρακλής.

«Όποιο εμβόλιο προβλέπεται για τα παιδιά το έχει κάνει, και δε θα διστάσουμε να κάνουμε και αυτό. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι γονείς είμαστε εμβολιασμένοι και είμαστε θετικοί να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό των παιδιών μας. Σίγουρα θα υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν φόβο ή αμφιβολία, αλλά πιστεύουμε ότι είναι για καλό. Αυτή τη στιγμή φοβόμαστε με όλη αυτή την κατάσταση, ο Ηρακλής βλέπει πιο αραιά τον παππού και τη γιαγιά. Σκεφτόμαστε πώς θα επισκεφτούμε κάποια σπίτια», εξήγησε η κ. Παπανικολάου.

«Τα παιδιά θα κάνουν το 1/3 της δόσης του εμβολίου & δύο δόσεις προς το παρόν»
«Τα παιδιά ακούν περισσότερο τον παιδίατρο, γιατί είναι κοντά τους. Η Όμικρον αφορά περισσότερο στα μικρά παιδιά. Τα στοιχεία που υπάρχουν από την Αφρική μιλούν και για παιδιά κάτω των πέντε ετών, και αυτό προβληματίζει. Στην Αμερική σε πολλά μέρη οι εμβολιασμοί στα παιδιά ξεκίνησαν πολύ γρήγορα. Τα παιδιά θα κάνουν το 1/3 της δόσης του εμβολίου. Οι γονείς μπορούν να κάνουν το εμβόλιο στο παιδί τους στον παιδίατρό τους», σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Συζητάμε πολύ για την πανδημία αυτά τα χρόνια και για τα εμβόλια. Πριν από ένα μήνα στην τάξη μου βρέθηκαν τρία κρούσματα. Ήταν δύσκολο να πηγαίνουμε σχεδόν κάθε μεσημέρι σε κέντρο που κάνει rapid test», είπε ακόμα ο μικρός Ηρακλής.

«Τα παιδιά προς το παρόν θα κάνουν δύο δόσεις του εμβολίου. Δεν μπορούμε να λέμε από τώρα το πόσες δόσεις θα είναι το εμβόλιο. Η ιατρική προχωράει βάσει των δεδομένων που έχουμε. Η ιατρική εξελίσσεται, έχουμε νέα δεδομένα από τις μελέτες», τόνισε κλείνοντας η κ. Παγώνη.

Αφήστε μια απάντηση