Εμβολιασμός και για τα παιδιά μέχρι το Φθινόπωρο

Εμβολιασμός και για τα παιδιά μέχρι το Φθινόπωρο

Στο ενδεχόμενο του εμβολιασμού των παιδιών πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής σεζόν αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Μιλώντας στο Open ο υπουργός τόνισε ότι το «θέμα βρίσκεται στο τραπέζι και εφόσον δοθεί το πράσινο φως τότε μπορεί να γίνει».

Επιπλέον, μιλώντας για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις ο Β. Κικίλιας απάντησε ότι με το συγκεκριμένο ζήτημα ασχολείται αποκλειστικά η επιστημονική επιτροπή και η πολιτική ηγεσία δεν παρεμβαίνει.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε οδηγίες και ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν τα ραντεβού για τις ηλικίες 30 έως 34 ετών για όλα τα εμβόλια από το Σάββατο. Από τον Ιούνιο θα προχωρήσουμε και σε άλλες ηλικιακές ομάδες» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως αυτή τη στιγμή γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

Αναφορικά με την επάρκεια των εμβολίων ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει προαγοράσει 30 εκατομμύρια εμβόλια, τονίζοντας πως υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο είναι μονοδοσικό και μπορούν να εμβολιαστούν γρήγορα τα νησιά, καθώς επιθυμούμε να υπάρχει προστασία κατά την τουριστική περίοδο.

Επίσης ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε φτάσει στο 70% τον εμβολιασμό του πληθυσμού και η χώρα θα χτίσει το τείχος ανοσίας. «Επάρκεια εμβολίων υπάρχει για όλους» σημείωσε.

«Ο πρώτος σταθμός είναι όλοι οι ενήλικες, άνω των 18, να μπορούν να κάνουν το εμβόλιο. Τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου αυτό θα έχει ολοκληρωθεί», εξήγησε ο υπουργός.

Αφήστε μια απάντηση