Εκδήλωση τιμής στη Περαία για την Γενοκτονία των Ποντίων (φωτορεπορτάζ)

Εκδήλωση τιμής στη Περαία για την Γενοκτονία των Ποντίων (φωτορεπορτάζ)

Παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου, αλλά και αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περαία, εκδήλωση για τα 102 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία.

“Αποτελεί χρέος μας να τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, να μην ξεχνάμε το προμελετημένο έγκλημα του ξεριζωμού, της εξάντλησης στις κακουχίες, των βασανιστηρίων, της πείνας και της δίψας και των στρατοπέδων θανάτου στην έρημο, της καταπάτησης της αξίας της ανθρώπινης ζωής από το τούρκικο χέρι.
-Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θερμαϊκού
-Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας
-Σύλλογος Γυναικών Περαίας ” Η Αγάπη”
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝ”
-Μορφωτικός Όμιλος Ποντίων Μεσημεριού Οι Αργοναύτες
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΤΡΑΝΤΕΛΛΗΝΕΣ”, είναι η κοινή δήλωση των φορέων που παραβρέθηκαν.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, είπε: “Ένα τριαντάφυλλο για τους αδικοχαμένους σφαγιασθέντες και ξεριζωμένους έλληνες του Πόντου. Αποτελεί χρέος μας να τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, να μην ξεχνάμε το προμελετημένο έγκλημα του ξεριζωμού, της εξάντλησης στις κακουχίες, των βασανιστηρίων, της πείνας και της δίψας και των στρατοπέδων θανάτου στην έρημο, της καταπάτησης της αξίας της ανθρώπινης ζωής από το τούρκικο χέρι”.

Από την πλευρά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου μας, Γιάννης Μαυρομάτης, τόνισε: “Σήμερα τιμήσαμε το θάρρος,τη λεβεντιά,την αυταπάρνηση των περήφανων Ποντίων.
Τιμάμε και συνάμα κλαίμε. Κλαίμε σιωπηλά και αποτείουμε φόρο τιμής σ’όλους αυτούς που για τη θρησκεία τους,την τιμή τους,τα πιστεύω τους,την ατόφια ελληνικότητα τους σφαγιάστηκαν εν ψυχρώ απι χέρια που πήραν εντολές και τό έκαναν.
Η γενοκτονία των Ποντίων ετελέσθη. Το έγκλημα συνετελέσθη. Αποστολή εξετελέσθη”

Αφήστε μια απάντηση